11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Să evitați drumurile județene iarna aceasta! Vor fi prea puține utilaje de deszăpezire

Direcţia de Drumuri Judeţene nu a găsit nici ieri cui să atribuie activităţile de degajare a zăpezii şi combaterii poleiului. În schimb, pe drumurile naţionale,şi chiar şi pe cele comunale, pregătirile sunt în toi.

Negocierile desfăşurate ieri între reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor cu cei ai unei asocieri de firme în vederea atribuirii contractului de deszăpezire în acest sezon rece s-au încheiat cu un eşec. DJADP susţine că oferta „nu a în­trunit condiţiile tehnice specificate în caietul de sarcini“.
Practic, reprezentanţii firmelor nu au fost de acord cu cerinţele Direcţiei, astfel că drumurile din judeţ – cele care ţin de DJADP/Consiliul Judeţean – nu au acum nicio acoperire în faţa iernii, fie că e vorba de zăpadă, de polei sau gheaţă. Câteva maşini există, spune Sorin Babliuc, şeful DJADP, dar e limpede că numărul lor e departe de a fi suficient – altfel n-ar fi fost lansată licitaţia.
În această situaţie, a negocierilor directe, s-a ajuns după ce licitaţia lansată pe 25 iulie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice nu a înregistrat nicio ofertă. Mai mult, licitaţia a fost blocată timp de două luni de contestaţii care vizau mai multe prevederi din caietul de sarcini.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI