13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Să evitați drumurile județene iarna aceasta! Vor fi prea puține utilaje de deszăpezire

Direcţia de Drumuri Judeţene nu a găsit nici ieri cui să atribuie activităţile de degajare a zăpezii şi combaterii poleiului. În schimb, pe drumurile naţionale,şi chiar şi pe cele comunale, pregătirile sunt în toi.

Negocierile desfăşurate ieri între reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor cu cei ai unei asocieri de firme în vederea atribuirii contractului de deszăpezire în acest sezon rece s-au încheiat cu un eşec. DJADP susţine că oferta „nu a în­trunit condiţiile tehnice specificate în caietul de sarcini“.
Practic, reprezentanţii firmelor nu au fost de acord cu cerinţele Direcţiei, astfel că drumurile din judeţ – cele care ţin de DJADP/Consiliul Judeţean – nu au acum nicio acoperire în faţa iernii, fie că e vorba de zăpadă, de polei sau gheaţă. Câteva maşini există, spune Sorin Babliuc, şeful DJADP, dar e limpede că numărul lor e departe de a fi suficient – altfel n-ar fi fost lansată licitaţia.
În această situaţie, a negocierilor directe, s-a ajuns după ce licitaţia lansată pe 25 iulie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice nu a înregistrat nicio ofertă. Mai mult, licitaţia a fost blocată timp de două luni de contestaţii care vizau mai multe prevederi din caietul de sarcini.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow