14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

600 de elevi la un concurs de matematică în Pașcani

600 de elevi la un concurs de matematică în Pașcani

Un concurs de matematică a făcut ca Pașcaniul să fie în ziua de sâmbătă un centru important pentru iubitorii acestei materii, din zeci de orașe din aproape toată Moldova. Profesorul Dorin Crăciun, inițiatorul și principalul organziator a reșit de la an la an ca Speranțe Olimpice să fie unul dintre cele mai iubite competiții de gen, la început de an școlar. După o zi de muncă, participanții au aflat pe ce loc s-au clasat. Cei mai buni au primit cupe, medalii și carți.

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, s-a desfășurat concursul „Speranțe Olimpice”, concurs care în acest an a avut un real succes deoarece au participat un număr de aproximativ 600 de elevi din toată zona Moldovei.

Și pentru că este un concurs de prestigiu organziat la Pașcani, testările au fost create special pentru eveniment. O parte din probleme au fost realizate de profesori de renume din țară.

În cei 17 ani de când se derulează concursul de matematică la Colegiul „Sadoveanu” se observă o dorință crescută a elevilor de a participa mai ales că au ocazia să-și verifice nivelul de cunoștințe și mai ales este o bună pregătire pentru olimpiadele ce urmează, precizeaza organizatorul.

Conducerea școlii a anunțat că elevii care sunt în clasa a IV a și au participat cu rezultat bun la acest concurs dar doresc să urmeaze cursurile gimnaziale la “Sadoveanu” și-au asigurat deja un loc pentru anul școlar.

Mai multe detalii și rezultatele concursului le aveți în link-ul de ma jos!
http://www.speranteolimpice.ro/

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow