More

  3 permise reținute și amenzi de 26.830 lei în câteva ore la Pașcani

  ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

  În perioada 03-05 noiembrie a.c., în intervalul orar 07:00 – 12:00, poli ţiş tii Secţieinr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au acţionat în târgurile organizate în comunele Lespezi şi Hălăuceşti cât şi pe cursul râurilor Moldova şi Siret pentru combaterea braconajului piscicol şi a comercializării ilegale de peşte şi subproduse de peşte. De asemenea, s-a acţionat pentru combaterea faptelor de comerţ ilicit şi comercializării ilegale de animale şi produse de origine animal şi prevenirea neregulilor pe linie rutieră.

  Astfel, peste 20 de poliţişti participanţi la acţiuni au legitimat 126 de persoane şi controlat 41 de autovehicule. A fost constatată o infracţiune conform O.G. 23/2008.

  Au fostaplicate 77 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 conform OUG 195/2002, 28 conform Legii nr. 61/1991, 16 conform Legii nr. 12/1990, 3 conform O.G. nr. 23/2008, iar restul pentru alte abateri.

   Valoarea sancţiunilor aplicate este de 26.830 lei. Au fost reţinute 3 permise de conducere. Au fost confiscaţi 1,5 metri material lemnos şi 2 plase monofilament.

  Exemple:

  În ziua de 4 noiembrie a.c., a fost depistat circulând pe DC 129, pe raza localităţii Conţeşti, din com. Valea Seacă, un tânăr, de 21 ani, care conducea un auto, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,14mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în sumă de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 zile.

  În ziua de 05 noiembrie a.c., un bărbat, de 50 ani din comuna Lespezi a fost depistat pe malul stâng al râului Siret, pe raza localităţii Lespezi, în timp ce pescuia în habitatul piscicol natural al râului Siret, fără a deţine permis sau autorizaţie în acest scop, fapt pentru care a fost sancţionat conform O.U.G. 23/2008, art 58 lit. a, cu amendă în valoare de 300 lei.

  A fost fost identificat bănuitul comiterii (în noaptea de 31.10/01.11.2017) unui furt din locuinţa unui bărbat, din com. Ruginoasa; este vorba despre un tânăr, de 27 ani, din mun. Paşcani, care ar fi sustras o ladă frigorifică în valoare de 1.000 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet