24 de contracte semnate astazi la CJ Iasi. Primarul din Vanatori, proiecte in valoare de 11.5 milioane de lei – FOTO

Slider

13 primari au semnat astazi contracte pentru investitii noi in comunitatile conduse de ei, la Consiliul Judetean Iasi. In total, sunt 24 de proiecte care se deruleaza prin Programul National de Dezvoltare Locala si au o valoare de 44 de milioane de lei. Cele mai multe apartin comunei Vanatori, din apropierea Pascaniului. Vor fi infiintate retele de apa in sate si modernizate trei scoli si gradinite.

24 de proiecte aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala, în valoare de 44 de milioane de lei, au fost semnate astăzi de primarii din 13 comune din județul Iasi. Cei mai mulți bani vor fi direcționați pentru înființarea rețelelor de aducțiune și colectare a apei, peste 17.5 milioane de lei.

Proiectele care prevad reabilitarea, modernizarea construirea sau extinderea unităților de învățământ din mediul rural vor primi suma de 17 372 514 lei. Pentru reabilitarea sau construcția dispensarelor comunale se vor cheltui 4 520 044 lei. Cele mai multe proiecte, 13, prevăd investiții în infrastructura sistemului de învățământ, în timp ce în cadrul a 6 proiecte se vor moderniza sau construi dispensare medicale” precizeaza reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Cele mai multe proiecte au fost semnate astăzi de primarul comunei Vânători. Aici, vor fi inființate rețele de apă în satele Vânători, Hârtoape și Gura Bădiliței, și vor fi reabilitate și extinse 3 școli și grădinițe. Edilul spera sa inceapa lucrarile cat mai repede, care insumat ajung la 11,5 milioane de lei.

Si primarul din Hirlau a semnat astazi un contract pentru modernizarea acceselor auto in cartierele orasului si a trotuarelor de pe strada Bogdan Voda si Stefan cel Mare, in valoare de peste 50 de mld de lei vechi.

Mentionam ca printre celelalte comune s-a numarat si Scobinți unde vor fi construite dispensare medicale noi, în timp ce, la Heleșteni va fi reabilitat și adus la standarde moderne, cel existent.

FOTO Facebook Consiliul Judetean Iasi

Slider