Mâncarea românească (la fel ca orice altă bucătărie) a fost influenţată si de către vecinii săi şi orice alta ţară care a avut vreodata legătură cu ea. Bucătăriile turceşti, greceşti, rusesti, bulgaresti, germane şi maghiare au facut ca bucătăria românească să ajunga la o listă impresionanta de preparate. Ingredientele, condimentele şi chiar retete integrale au fost introduse şi adaptate la cultura şi nevoile noastre, de-a lungul timpului.

Totuşi nu vom scrie aici despre istoria gastronomiei romanesti, ci ne vom concentra pe felurile de mâncare pe care le vedem noi ca mancaruri de si pentru suflet in bucataria romaneasca.

Mâncarea de suflet este cea care calmează, face omul fericit, vindecă durerile şi oboseala, relaxează şi aduce căldură trupeasca si sufleteasca. Cel mai pretios este felul de mancare care face miracole de unul singur, e indeajuns de satios, incat nu mai ai nevoie de niciun alt fel la o masa

1. MBS + ou

Mâncarea preferată de suflet a romanilor este pregătită în mai puţin de 30 de minute, este cremoasă şi delicioasă şi fiecare ingredient are scopul său. Poate fi simpla mămăligă cu ou, unt şi brânză, sau puteti adauga uneori slănină.

2. Mititei

Nu sunt chiar uşor de făcut, dar se găsesc deja pregătiti în majoritatea magazinelor, trebuie doar să ii pui pe gratar sau în tigaie. Grătarul este cea mai bună opţiune pentru acea aromă de fum. Sunt ca un fel de cârnaţi fără „pielea” lor, iar carnea poate fi un amestec de carne de vită şi oaie, sau carne de vită şi de porc sau de vită, carne de porc şi oaie. Cimbrul şi usturoiul sunt obligatorii.

Continuarea pe clickpoftabuna.ro

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider