19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

 Ziua Națională a României sărbătorită în comune și orașele Târgu Frumos și Hârlău

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita si in comunele din preajma municipiului Pascani. Evenimentele au fost mai restranse, din cauza pandemiei actuale. In comuna Helesteni, administratia locala a depus coroana de flori la monumentul eroilor din curtea Primariei si a premiat trei cupluri care au implinit 50 de ani de la casatorie. 

Premiile au fost duse la fiecare sarbatorit acasa de catre reprezentanti ai administratiei locale, imbracati in portul popular romanesc.

In aceeasi zi, alte doua femei din comuna au primit diplome pentru tenacitatea lor in pastrarea identitatii comunei Helesteni.

Sarbatoarea a fost marcata si in comuna Miroslovesti. Consilieri locali, primarul comunei dar si alti reprezentanti ai administratiei locale au adus un omagiu eroilor prin depunere de coroane de flori la mai multe monumente.

La Cristesti, copiii din comuna au pregatit cateva momente artistice traditionale in sala polivalenta din localitate, dar fara public. Prestatiile lor au fost filmate si postate pe pagina de Facebook a primarului, Vlad Mihai Pintili.

Activitati restranse au fost si in orasul Targu Frumos, unde au avut loc doar depuneri de coroane, dar si la Harlau, unde au lipsit parada militara si spectacolele frumoase din centrul orasului. Primarul, Radu Curca, a premiat cuplurile de aur din localitate si a rugat cetatenii sa priveasca cu speranta la ziua de maine, la un viitor mai bun, avand in vedere contextul pandemic din aceasta perioada.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI