19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

 Ziua Națională a României sărbătorită în comune și orașele Târgu Frumos și Hârlău

- Advertisement -

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita si in comunele din preajma municipiului Pascani. Evenimentele au fost mai restranse, din cauza pandemiei actuale. In comuna Helesteni, administratia locala a depus coroana de flori la monumentul eroilor din curtea Primariei si a premiat trei cupluri care au implinit 50 de ani de la casatorie. 

Premiile au fost duse la fiecare sarbatorit acasa de catre reprezentanti ai administratiei locale, imbracati in portul popular romanesc.

In aceeasi zi, alte doua femei din comuna au primit diplome pentru tenacitatea lor in pastrarea identitatii comunei Helesteni.

Sarbatoarea a fost marcata si in comuna Miroslovesti. Consilieri locali, primarul comunei dar si alti reprezentanti ai administratiei locale au adus un omagiu eroilor prin depunere de coroane de flori la mai multe monumente.

La Cristesti, copiii din comuna au pregatit cateva momente artistice traditionale in sala polivalenta din localitate, dar fara public. Prestatiile lor au fost filmate si postate pe pagina de Facebook a primarului, Vlad Mihai Pintili.

Activitati restranse au fost si in orasul Targu Frumos, unde au avut loc doar depuneri de coroane, dar si la Harlau, unde au lipsit parada militara si spectacolele frumoase din centrul orasului. Primarul, Radu Curca, a premiat cuplurile de aur din localitate si a rugat cetatenii sa priveasca cu speranta la ziua de maine, la un viitor mai bun, avand in vedere contextul pandemic din aceasta perioada.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow