1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Strada privata refuzată de administraţie. Locuitorii nu au lumina şi gaz

Vot ciudat în legislativul păşcănean la ultima şedinţă, fără nici o explicaţie. Majoritatea consilierilor locali au votat împotriva unei donaţii de teren din partea unui cetăţean, Este vorba despre o suprafaţă de peste 2400 de mp în cartierul Aerodrom, pe care a fost amenajata strada Malini. Proprietarul a vrut să o dea cu titlu gratuit Primăriei dar consilierii PSD  au refuzat  să o primească. Iniţial, în anul 2014 acelaşi proprietar a încercat să ajungă la o înţelegere cu administratia locală să primească un alt teren la schimb, dar si atunci fără succes.
Mai târziu în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” viceprimarita Gabriela Nedelcu a explicat că ar fi fost vorba de un “cadou otrăvit” în urma căruia administraţia locală trebuia să îşi asume obligaţii din bugetul local, în locul unui afacerist. Terenul respectiv este o cale de acces la casele construite pe terenurile vândute de un dezvoltator. În acest caz obligaţia asigurării utilităţilor şi amenajării drumului ar cade în sarcina proprietarului. Reprezentanta Primăriei spune că ar fi probleme şi cu actele, motiv pentru care a fost refuzată donaţia,  până la clarificări.

În replică proprietarul terenului, Constantin Nemtanu, susţine că nu ar fi nici o problema cu terenurile vândute sau cu cel care urma să fie donat. El a explicat că a făcut acest demers pentru că administratia locală să investească în amenajarea reţelelor de gaz şi electricitate,  iar astfel de investiţii nu pot fi făcute decât pe domeniul public.
Strada privată pe care administratia locală a refuzat să o primeasca in dar, arată ca un drum forestier, brăzdat de gropi şi noroi. Pe cele 21 de loturi de teren vândute au fost construite cateva case în urma unei aprobări date de Consiliul Local în august 2012. Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat cu obligaţia că fostul proprietar al terenului să investească în căile de acces şi utilităţi. El spune că până acum a amenajat terasarea străzii şi chiar a donat o suprafaţă de teren şi a asigurat reţele de apă şi canalizare. Locuitorii de acolo nu au însă acces la gaz şi electricitate iar investiţiile sunt uriaşe.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI