1.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Propunere legislativă: miere pentru elevi

Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar ar putea primi nu doar lapte, corn sau fructe de la stat, ci şi miere de albine. Un proiect de lege prevede acest lucru şi deocamdată se află în circuitul legislativ. Copiii ar urma să beneficieze, lunar, de câte un borcan de 250 de ml cu acest produs, provenit doar din stupine autorizate. Părinţii cred că este un aliment sănătos pentru micuţi.

Pe băncile şcolarilor şi preşcolarilor ar putea ajunge în curând şi mierea de albine. Un proiect de lege a fost depus în Parlamentul României şi prevede ca micuţii să primească lunar câte un borcan de 250 de ml din acest produs, provenit din stupinele autorizate.

În expunerea de motive, semnatarii proiectului de lege precizează că prin Legea nr. 509/2006 se acordă gratuit miere de albine, în limita a 60 de grame/copil/ săptămâna, dar că aplicarea acestei legi a fost suspendată în 2015 prin OUG succesive, motivul fiind lipsa finanţării. Acum însă, parlamentarii au propus că resursele financiare necesare să se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 să se stabilească un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate rămase necheltuite urmând a se reporta pentru anul următor, potrivit presei nationale.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a precizat că scopul proiectului este de a obişnui copiii să consume miere polifloră de calitate din stupinele româneşti. Totodată, vor fi stimulate şi vânzările din acest domeniu.

Părinţilor păşcăneni li se pare o idee bună că micuţii lor să primească miere.

Menţionăm că potrivit Economica, România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele au atins un vârf de 1,47 milioane de familii de albine.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI