More

  Propunere legislativă: miere pentru elevi

  Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar ar putea primi nu doar lapte, corn sau fructe de la stat, ci şi miere de albine. Un proiect de lege prevede acest lucru şi deocamdată se află în circuitul legislativ. Copiii ar urma să beneficieze, lunar, de câte un borcan de 250 de ml cu acest produs, provenit doar din stupine autorizate. Părinţii cred că este un aliment sănătos pentru micuţi.

  Pe băncile şcolarilor şi preşcolarilor ar putea ajunge în curând şi mierea de albine. Un proiect de lege a fost depus în Parlamentul României şi prevede ca micuţii să primească lunar câte un borcan de 250 de ml din acest produs, provenit din stupinele autorizate.

  În expunerea de motive, semnatarii proiectului de lege precizează că prin Legea nr. 509/2006 se acordă gratuit miere de albine, în limita a 60 de grame/copil/ săptămâna, dar că aplicarea acestei legi a fost suspendată în 2015 prin OUG succesive, motivul fiind lipsa finanţării. Acum însă, parlamentarii au propus că resursele financiare necesare să se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 să se stabilească un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate rămase necheltuite urmând a se reporta pentru anul următor, potrivit presei nationale.

  Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a precizat că scopul proiectului este de a obişnui copiii să consume miere polifloră de calitate din stupinele româneşti. Totodată, vor fi stimulate şi vânzările din acest domeniu.

  Părinţilor păşcăneni li se pare o idee bună că micuţii lor să primească miere.

  Menţionăm că potrivit Economica, România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele au atins un vârf de 1,47 milioane de familii de albine.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  Tânăr de 26 de ani, prins băut la volan

  La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DE 58 în comuna Cotnari, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. //

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut (INS)

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut, în creştere de la 3,9% în anul precedent, iar nivelul cel mai ridicat (17,3%) a fost consemnat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet