More

  Propunere legislativă: miere pentru elevi

  Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar ar putea primi nu doar lapte, corn sau fructe de la stat, ci şi miere de albine. Un proiect de lege prevede acest lucru şi deocamdată se află în circuitul legislativ. Copiii ar urma să beneficieze, lunar, de câte un borcan de 250 de ml cu acest produs, provenit doar din stupine autorizate. Părinţii cred că este un aliment sănătos pentru micuţi.

  Pe băncile şcolarilor şi preşcolarilor ar putea ajunge în curând şi mierea de albine. Un proiect de lege a fost depus în Parlamentul României şi prevede ca micuţii să primească lunar câte un borcan de 250 de ml din acest produs, provenit din stupinele autorizate.

  În expunerea de motive, semnatarii proiectului de lege precizează că prin Legea nr. 509/2006 se acordă gratuit miere de albine, în limita a 60 de grame/copil/ săptămâna, dar că aplicarea acestei legi a fost suspendată în 2015 prin OUG succesive, motivul fiind lipsa finanţării. Acum însă, parlamentarii au propus că resursele financiare necesare să se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 să se stabilească un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate rămase necheltuite urmând a se reporta pentru anul următor, potrivit presei nationale.

  Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a precizat că scopul proiectului este de a obişnui copiii să consume miere polifloră de calitate din stupinele româneşti. Totodată, vor fi stimulate şi vânzările din acest domeniu.

  Părinţilor păşcăneni li se pare o idee bună că micuţii lor să primească miere.

  Menţionăm că potrivit Economica, România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele au atins un vârf de 1,47 milioane de familii de albine.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cuplurile de aur din Moțca vor fi premiate de administratia locală

  Desi traim vremuri grele, cu o pandemie care ne-a schimbat vietile, administratia locala din comuna Motca nu a uitat de cuplurile de aur din...

  Demersuri pentru dotarea Spitalului CF Pașcani, devenit suport COVID-19

  Spitalul General CF din municipiul Pascani, devenit suport COVID 19, face demersuri pentru dotarea institutiei medicale, cu echipamente necesare tratarii pacientilor care se lupta...

  Accident rutier grav cu o victimă în Pașcani

  Accident rutier grav, marti seara, 24 noiembrie a.c., imediat dupa lasarea intunericului pe strada Gradinitei, din municipiul Pascani. Un tanar care ar fi vrut...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI