More

  Autorităţile vor începe, din această lună, recensământul de probă al populaţiei

  Autorităţile încep din această lună recensământul de probă, al populaţiei, un fel de repetiţie generală pentru acţiunea care va avea loc anul viitor. Astfel, vom afla situaţia celor stau cu adevărat într-o localitate, dar şi date despre cei plecaţi.

  Informaţiile ar fi de un real ajutor, mai ales în criză sanitară. În funcţie de numărul exact al locuitorilor dintr-o anumită zonă, specialiştii stabilesc rata infectărilor, şi măsurile care se impun.

  Simularea recensământului se va desfăşura în lunile octombrie şi noiembrie. Pentru prima dată, România scapă de formularele pe hârtie şi mizează pe o colectare digitală a datelor. Oamenii vor completa singuri un chestionar electronic, iar în cazul familiilor fără acces la internet, vor avea loc interviuri față în faţă.

  Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt INS: ”Formularul pe care îl primeşte pentru autorecenzare are deja înregistrate informaţiile deja obţinute pentru respectiva persoană din datele administrative. Accesează un asemenea formular pe baza unui cod care se transmite fiecărei persoane din cadrul recensământului”.

  Întrebările privesc locuinţa în care trăiţi, dotările pe care le aveţi şi sfârşesc cu cele legate de studii, venituri, religie şi etnie. În prima fază, peste trei mii de angajaţi ai Institutului Naţional de Statistică se vor ocupa de prelucrarea datelor, urmând ca în 2021 să fie responsabile peste 24 de mii de persoane. Operatorii vor verifica şi acele formulare în care apar anomalii, în cazul în care oamenii declară date false sau greşesc.

  Continuarea pe Stirile Pro tv 

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI