16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Ziua Ștafetei – elevii vor fi pentru o zi angajați

Școala Gimnazială Specială Pașcani dorește să-și anunțe participarea la cea de-a VI-a ediție a campaniei „Ziua Ștafetei”, o campanie-eveniment inițiată de către Fundația Terre des hommes și implementată la nivel național, în cadrul căreia adulții predau ştafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le înveţe.

Sub umbrela campaniei naționale, 20 de elevi ai claselor a VIII a A și a VIII a B din Școala Gimnazială Specială Pașcani vor fi sprijiniți să devină, pentru o zi, vopsitori auto, tinichigii, lucrători în panificație, confecționeri, tâmplari.

Astfel, în ziua de 21 noiembrie 2017, începând cu ora 1030,  specialii de Pașcani vor merge la Autotranscom Pașcani, unde vor învăța să repare mașini și să le facă frumoase.

În zilele următoare suntem invitați la secția de croitorie, unde elevii vor lua parte la procesul tehnologic de confecționare a hainelor, vor merge la o brutărie unde vor deveni brutari pentru o zi, vor vizita și un atelier de tâmplărie unde vor învăța și observa cum se produc, repară și întrețin obiecte de mobilier și părțile lor componente.

Campania face parte din programul de orientare școlară și profesională a elevilor de clasa a VIII a  de la Școala Gimnazială Specială  Pașcani, în vederea alegerii unei școli profesionale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow