More

  Ziua Ștafetei – elevii vor fi pentru o zi angajați

  Școala Gimnazială Specială Pașcani dorește să-și anunțe participarea la cea de-a VI-a ediție a campaniei „Ziua Ștafetei”, o campanie-eveniment inițiată de către Fundația Terre des hommes și implementată la nivel național, în cadrul căreia adulții predau ştafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le înveţe.

  Sub umbrela campaniei naționale, 20 de elevi ai claselor a VIII a A și a VIII a B din Școala Gimnazială Specială Pașcani vor fi sprijiniți să devină, pentru o zi, vopsitori auto, tinichigii, lucrători în panificație, confecționeri, tâmplari.

  Astfel, în ziua de 21 noiembrie 2017, începând cu ora 1030,  specialii de Pașcani vor merge la Autotranscom Pașcani, unde vor învăța să repare mașini și să le facă frumoase.

  În zilele următoare suntem invitați la secția de croitorie, unde elevii vor lua parte la procesul tehnologic de confecționare a hainelor, vor merge la o brutărie unde vor deveni brutari pentru o zi, vor vizita și un atelier de tâmplărie unde vor învăța și observa cum se produc, repară și întrețin obiecte de mobilier și părțile lor componente.

  Campania face parte din programul de orientare școlară și profesională a elevilor de clasa a VIII a  de la Școala Gimnazială Specială  Pașcani, în vederea alegerii unei școli profesionale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet