17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

Ziua Poliției Române marcată la Pașcani – FOTO

Ziua Poliției Române, marcată în fiecare an de Bunavestire – 25 martie, a fost sărbătorită în avans și în municipiul Pașcani. Miercuri, 22 martie, parcarea de lângă sediul instituției din oraș a fost plină de autospeciale, de oameni ai legii și de copii curioși să îi cunoască pe salvatori de ziua lor.

Drept recompensă, cei mici au avut ocazia să vadă din interior mai multe mașini ale poliției, dotările cu care aceștia lucrează zi de zi și să primească sfaturi despre cum ar trebui să reacționeze în anumite situații.

Micii spectatori au fost sfătuiți cum să traverseze corect strada și cum să se asigure pentru a fi în siguranță când sunt la plimbare prin oraș sau se întorc de la școală.

An de an, au loc activități similare atât în Pașcani, cât și în Târgu Frumos, Hârlău sau Iași.

De precizat este faptul că alegerea acestei date ca zi a Poliției Române este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).   

Alte articole