10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, sărbătorită la Școala Gimnazială Specială Pașcani

În fiecare an, în perioada 26 martie-2 aprilie, la Școala Gimnazială Specială Pașcani au loc activităţi specifice Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

Proiectul Albastru pentru solidaritate, o campanie de conștientizare și sensibilizare a comunității, s-a bucurat, ca și în anii trecuți, de succes în rândul instituțiilor de învățământ partenere, care au participat, în localitățile lor, la formarea unei funde umane albastră.

De asemenea, au fost realizat activități de conștientizare, sensibilizare și implicare a comunității în vederea integrării sociale a copiilor cu tulburări de spectru autist.

„Vă invităm să contribuiți cu imagini și clipuri video din campania organizată la nivelul instituției dumneavoastră, postându-le, vineri, 2 aprilie, pe pagina de facebook a instituției din care faceți parte, folosind haștag-urile, #autism, #albastrupentrusolidaritate și #2aprilieZiuaInternaționalădeConștientizareaAutismului și etichetând Scoala Gimnaziala Speciala Pascani (@scoala.specialapascani)”, se arată într-o postare de pe pagina de facebook a Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani.

Aflat la a VIII-a ediţie, acest proiect a crescut an de an, activităţile diversificându-se şi adaptându-se nevoilor comunităţii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI