-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

Vizită din Republica Moldova, la Tătăruși. Schimb de experiență în Mica Bucovină – FOTO/VIDEO

Comuna Tătăruși a fost gazda unei delegații din Republica Moldova, la sfârșitul săptămânii trecute. Un grup de primari și cadre didactice au venit într-un schimb de experiență în Mică Bucovină, realizat prin colaborarea între grupurile de acțiune locală din zona noastră și cele de peste Prut.

Musafirii au fost primiți prin ritualul tradițional al românilor, și anume gazde îmbrăcate în portul popular, care oferă pâine și sare, dar și ceva specific satului, de această dată țuică de Tătăruși. Primarul comunei, Costel Iosub, a fost cel care i-a primit în mod oficial.

După primire, a urmat prezentarea comunei. Delegația, împreună cu aleșii locali din Tătăruși au mers, cu un mijloc de transport în comun local, la cele mai importante obiective, cum ar fi de exemplu baza sportivă sau Muzeul Satului.

Primarul, Costel Iosub, a discutat despre cum au fost realizate toate obiectivele importante pentru un trai de viață mai bun al tătărușenilor, dar și despre planurile de viitor.

Toate aceste sfaturi au fost oferite ca de la un „frate mai mare”, spune edilul din Tătăruși. Sunt informații importante care îi vor ajuta să acceseze fondurile necesare pentru ca și comunitățile lor să obțină proiecte importante pentru dezvoltare.

Oaspeții au rămas plăcut impresionați de tot ce au văzut în comuna din apropierea Pașcaniului și spun că au simțit sufletul de gospodar al primarului din Tătăruși.

Schimbul de experiență între cele două comune a fost realizat cu sprijinul Grupului de Acțiune Locală Codrii Pașcanilor, din care face parte și comuna Tătăruși.

Sursa video Jurnalul Regional 

Alte articole