17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

VIDEO – Sfințirea monumentului eroilor, la Ruginoasa

Eveniment deosebit pentru comunitatea din Ruginoasa, duminica, 2 iulie, in centrul satului. Localnici, autoritati dar si militari au participat la sfintirea Monumentului Eroilor Neamului din localitate, obiectiv ce a trecut prin lucrari de reabilitare. Manifestarile au inceput cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti condus de preotul, Pavel Postolachi.

Apoi, organizatorii au dat diplome de recunostinta tuturor celor implicati in eveniment.

Au fost oferite distinctii, ca un simbol al credintei, sacrificiului si luptei pentru apararea neamului unui veteran de razboi in viata si mai multor eroi din localitate, post-mortem.

Apoi au fost depuse coroane de flori si au rasunat cantece patriotice interpretate din suflet de copii din comuna.

De precizat este faptul ca Ruginoasa a trecut prin cele doua mari razboaie mondiale si peste doua mii de soldati au cazut pe campul de lupta din comuna.

Organizatorii evenimentului au fost Centrul Cultural Ruginoasa, Primăria Ruginoasa, Grupul de Asociatii”Pentru Neam și Țară”, Asociația Sfântul Ierarh Alexandru Ocrotitorul Brigăzii 15 Mecanizate ”Podu Înalt”, Patronatul Fermierilor CERUNIA, Asociația Iași Detectează, Asociația Titu Maiorescu, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Romania Filiala Iași si Asociația Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Bacau, subfiliala Slănic Moldova.

Alte articole