23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023

Vehiculele electrice ar putea ajunge la preţurile maşinilor pe benzină în acest an. Factorii care au accentuat scăderea

Scăderea preţurilor la maşinile noi împinge în jos şi preţurile vehiculelor electrice de ocazie. Acestea au scăzut cu 17 procente din iulie, potrivit Recurrent, care urmăreşte piaţa maşinilor second-hand. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că Tesla a redus preţul Modelului 3 şi G.M. a redus preţul Chevrolet Bolt cu aproape 6.000 de dolari anul trecut.

Scăderea preţurilor pentru materiale precum litiul şi cobaltul au ajutat, de asemenea, la scăderea preţurilor. Preţul litiului utilizat în baterii a scăzut cu 20% de la vârful atins în noiembrie, deşi metalul costă încă de două ori mai mult decât la sfârşitul anului 2021. Cobaltul a scăzut cu mai mult de jumătate din luna mai, în parte pentru că producătorii de automobile vând unele modele care nu îl necesită, reducând cererea.

Noile mine de litiu încep să producă minereu, ceea ce ar putea menţine preţurile blocate. Sigma Lithium va începe să livreze materie primă de la un sit din Brazilia către LG Energy Solution, principalul său client, încă din aprilie, a declarat într-un interviu Ana Cabral Gardner, directorul executiv al Sigma Lithium. Site-ul va fi prima sursă nouă de litiu din America Latină din ultimii ani, potrivit NewYorkTimes.

Continuarea pe Mediafax

Alte articole