20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Valeriu Gheorghiţă a anunţat după cât timp poate fi reluată schema de vaccinare, dacă cineva refuză rapelul cu serul AstraZeneca

- Advertisement -

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheroghiţă, a afirmat, marţi seară, că un interval de 4-8 săptămâni este ”rezonabil” pentru reluarea schemei de vaccinare pentru o persoană care refuză rapelul cu serul AstraZeneca.

Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranţă suplimentare sau date care să reducă protecţia pe care persoană respectivă o poate obţine prin vaccinare. În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomandă acest lucru, o a două doză dintr-un alt vaccin”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a precizat că „probabil, un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”.

”Însă la acest moment cred că o singură doză ar fi suficientă dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă”, a explicat medicul Gheorghiţă.

Medicul a recomandat să se aştepte decizia Agenţiei Europene a Medicamentului, în funcţie de care şi România îşi va adapta deciziile.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow