17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Val de proteste în România: După profesori, angajații CFR ies azi în stradă să își ceară drepturile. Și cei din sistemul sanitar amenință cu greva

Până să negocieze pe legea salarizării, dascălii se pregătesc de un nou protest major. Maine, vor merge din nou în faţa Guvernului. Şi nu sunt singurii care vor revendicări salariale în această perioadă. Ceferiştii ies şi ei astăzi în stradă. Şi în sănătate sunt nemulţumiri.

Astăzi, de la ora 10:00, sute de angajaţi de la CFR Călători şi CFR Infrastructură vor merge în faţa ministerului Transporturilor, să ceară majorarea salariilor dar şi să reclame faptul că până la această oră CFR nu are un buget de venituri şi cheltuieli aprobat, ceea ce face imposibil să se investească în garnituri noi, reparaţii şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru călători.

Val de proteste în România

Acestia amenință că intră în grevă generală dacă guvernanţii nu vor lua măsuri pentru rezolvarea problemelor şi nu exclud ca de la 1 iulie să blocheze toata activitatea pe şine ceea ce, desigur, va genera haos în transporturi.

Continuarea pe Observator 

Alte articole