17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Vacanțele preferate de români în 2023. Agent de turism: ,,Foarte mulți au început să renunțe la litoralul românesc”

Perioada concediilor a început deja, iar agențiile de turism pot să constate care sunt tendințele românilor pentru vacanțele anului 2023. Astfel, specialiștii au observat că foarte mulți turiști români aleg să părăsească țara pe timpul verii.

De cele mai multe ori, susțin reprezentanții agențiilor de turism, românii sunt atrași de calitatea serviciilor din străinătate, dar și de prețurile care pot fi comparabile cu cele de pe litoralul românesc.

Grecia, Turcia și Bulgaria, în topul preferințelor

În ultimii ani, susțin agențiile de turism, foarte mulți români au început să își îndrepte atenția către plajele din afara țării. Acest trend a fost păstrat și în 2023, când foarte multe persoane au ales să își achiziționeze vacanțe în țări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria. Acest fenomen, susțin agenții de turism, este unul extrem de răspândit în momentul de față.

Conform specialiștilor, românii sunt atrași mai ales de condițiile bune care există pe plajele din alte țări. Totodată, sumele de bani pe care le plătesc pentru concedii în străinătate sunt, de multe ori, mai mici decât cele pe care ar trebui să le plătească pentru un sejur pe litoralul românesc.

Continuarea pe Adevarul

Alte articole