5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Tripla epidemie fără precedent umple spitalele din România. 100.000 de cazuri noi în numai 7 zile

Alertă în spitalele de la noi: specialiştii se tem de o triplă epidemie fără precedent, după ce într-o săptămână s-au îmbolnăvit peste 100.000 de români. Doctorii vorbesc despre cel mai agresiv val de viroze la copii din ultimul deceniu, cu secţii de terapie intensivă deja pline. Numărul bolnavilor se dublează de la o zi la alta. Medicii cred că virusurile sunt mai agresive, pentru că s-au modificat să reziste în competiție cu covid.

La cabinetele medicilor de familie e mai aglomerat ca niciodată. Pacienţi de toate vârstele vin cu viroze sau pneumonii. Specialiştii sunt îngrijoraţi de o triplă epidemie cu care se confruntă multe ţări occidentale.

100.000 de cazuri noi în numai 7 zile

Valeria Herdea, medic de familie și pediatru: Peste 65% sunt viroze, cele mai multe, sub cinci ani, sunt pneumonii interstiţiale, sub doi ani avem foarte multe bronşiolite, avem din păcate şi gripă, şi covid. Am depăşit demult aproape 50 de consultaţii pe ziua de astăzi şi încă sunt 10 oameni la momentul acesta în maşină. Programările în acest moment sunt până la sfârşitul lunii decembrie.

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow