18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Tradiții autentice la Târgu Frumos. Târgul meșterilor populari, la sfârșitul săptămânii trecute

A fost forfotă timp de trei zile pe esplanada din orașul Târgu Frumos. Asociația Meșterilor Populari din Moldova și administrația locală au organizat o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, la mijloc de septembrie. Zeci de oameni care promovează și duc mai departe tradițiile românești au poposit în oraș, unde și-au expus spre vânzarea muncă de zi cu zi trudită cu propriile mâini.

În ziua deschiderii, vineri, 15 septembrie, a avut loc și un mic spectacol al meșterilor populari.

La eveniment au fost prezenți și aleșii locali, primarul, Ionel Vatamanu și viceprimarul, Ioan Alexa Angheluș.

Chiar în timpul discursului, primarul a primit în dar un brâu în culorile tricolorului de la o participantă la târg și a promis că va veni la cumpărături pe la standurile meșterilor pentru a susține tradițiile autentice românești.

Aproape că la fiecare deschidere a târgului au fost prezentați și noi meșteri populari care s-au alăturat asociației care organizează astfel de târguri.

În încheierea momentului festiv a avut loc un scurt program artistic.

Târgoveții au cunoscut meșteri populari locali, dar și de mai departe, din mai multe regiuni ale țării. Au fost standuri cu zacuscă, produse apicole, măști tradiționale, icoane, blănuri și multe altele.

De precizat este faptul că astfel de târguri, ce sunt organizate și în Pașcani, Ruginoasa sau Hârlău, au ca scop promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

Alte articole