21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Topul alimentelor care dau dependenţă

Asemenea drogurilor, există alimente care dau dependenţă! Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, odată ce le gustăm, nu mai putem trăi fără ele. 

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Colorado au descoperit că unele tipuri de hrană pot avea efecte similare cu cele ale drogurilor asupra creierului uman.

Savanţii au întocmit chiar şi un top al alimentelor care dau dependenţă.

Pizza conduce în topul alimentelor care dau dependenţă, conform cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Colorado, scrie The Independent.

Pizza conduce în topul alimentelor care dau dependenţă

Pe locul 2 se află ciocolata, care le provoacă celor care o consumă aceeaşi plăcere pe care le-o provoacă drogurile consumatorilor, spun oamenii de ştiinţă.

Ciocolata le provoacă celor care o consumă aceeaşi plăcere pe care le-o provoacă drogurile consumatorilor

Cu un conţinut foarte mare de sare şi grăsimi, dar şi cu zaharuri adăugate pentru aromatizare, chipsurile se află pe locul 3.

Cu un conţinut foarte mare de sare şi grăsimi, dar şi cu zaharuri adăugate pentru aromatizare, chipsurile se află pe locul 3

Sunt urmate de biscuiţii săraţi, grăsimea acestora fiind o adevărată bombă calorică. Biscuţii săraţi conţin de două ori mai multe calorii decât o pâine.

Biscuţii săraţi conţin de două ori mai multe calorii decât o pâine

În îngheţată, desertul preferat al tuturor, se regăsesc toate cele trei ingrediente asociate cu efectul de adicţie alimentară. Zahărul, grăsimile şi sarea, substanţe ale căror efecte asupra organismului sunt asemănătoare cu cele provocate de abuzul de droguri sau alcool.

În îngheţată, desertul preferat al tuturor, se regăsesc toate cele trei ingrediente asociate cu efectul de adicţie alimentară

Aproape toate produsele procesate, cum sunt cele de patiserie, care au şi creme în interior, conţin îndulcitor. Cu cât consumaţi mai mult îndulcitor, cu atât organismul cere mai mult.

toate produsele procesate, cum sunt cele de patiserie, care au şi creme în interior, conţin îndulcitor

Pe locul 7 se află cheeseburgerii, care conţin 12 grame de grăsime, dar şi sodiu.

Pe locul 7 se află cheeseburgerii, care conţin 12 grame de grăsime, dar şi sodiu

Locul 8 în top îl ocupă băuturile carbogazoase, care pe lângă faptul că dau dependenţă, sunt legate şi de obezitate sau hipertensiune arterială.

Locul 8 în top îl ocupă băuturile carbogazoase, care pe lângă faptul că dau dependenţă, sunt legate şi de obezitate sau hipertensiune arterială

Adevărate bombe calorice, prăjiturile dau dependenţă. Zahărul stimulează aceeaşi zonă din creier ca nicotina şi drogurile.

Adevărate bombe calorice, prăjiturile dau dependenţă

Ultimul loc, locul 10, este ocupat de brânză.

Brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice, numită caseină, care generează dependenţă

Cercetătorii susţin că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice, numită caseină, care generează dependenţă.

Brânza, singurul aliment neprocesat din topul alimentelor care dau dependenţă, este urmată, la o distanţă nu foarte mare, de bacon.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow