17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

Top 20 în judeţul Iaşi: Miroslava bate Paşcaniul, Tg. Frumos, Hârlău şi Podu Iloaiei la un loc

Toate firmele din Municipiul Pașcani, împreună cu cele din orașele Târgu Frumos, Podu Iloaiei și Hârlău nu au reușit să depășească anul trecut veniturile totale ale societăților comerciale din comuna Miroslava. Cu o populație de 2,2% din populația totală a Iașului, Miroslava s-a plasat pe locul al doilea în topul unităților administrativ teritoriale din Județul Iași, ordonate descrescător după cifra de afaceri realizată în 2022.

De fapt, datele analizate după statisticile din Breviarul Economic publicat de Camera de Comerț și Industrie Iași pentru anul 2022 arată că trei sferturi din veniturile totale ale județului au fost generate de firmele active din Municipiul Iași și din Miroslava.

Iaşul are partea leului

Din “tortul” cifrei de afaceri de 8,7 miliarde de euro – care reprezintă volumul total al veniturilor realizate anul trecut de firmele din județul Iași – partea leului îi revine Municipiului Iași, loc în care erau active anul trecut 13.620 de firme, adică 62% dintr-un total de 21.994.

Județul Iași are două municipii (Iași și Pașcani), trei orașe (Târgu frumos, Podu Iloaiei și Hârlău) și 92 de comune. Dar realitatea din teritoriu, economică și socială, a luat-o la galop, lăsând în urmă împărțirile administrative ale teritoriului. Așa se face că, după municipiul reședință de județ, cea mai importantă pondere la cifra totală de afaceri o are comuna Miroslava, în timp ce al doilea municipiu, Pașcani, a realizat mai puțin de jumătate din cifra de afaceri a comunei situată la 8 km de Iași.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole