18.8 C
Paşcani
joi, septembrie 29, 2022

TOP 15 cele mai frumoase obiective turistice din România

- Advertisement -

Galeria de Artă din Sighişoara, Castelul Peleş, Piaţa Mare din Sibiu şi Cetatea Alba Iulia sunt câteva dintre obiectivele turistice recomandate de cei mai mulţi utilizatori ai site-ului tripadvisor.ro.

1. Galeria de Artă Tradiţională din Sighişoara – Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse sută la sută realizate manual. Sunt două locaţii importante: Galeria 1 este situată la subsolul „House of the Rock”, în piaţa principală a oraşului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighişoara, Casa lui Vlad Dracul.

2. Cetatea Alba Iulia – „Niciun alt oraş din Transilvania nu a adunat la un loc atâtea momente cruciale şi simboluri. Cu mii şi mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezintă o oglindă fermecătoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania îşi pot descoperi vigoarea şi tradiţiile de altădată. Inima oraşului o reprezintă cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativă fortăreaţă bastion din România şi sud-estul Europei”, precizează portalul.

3. Castelul Peleş – „Acest castel, care datează din secolul XIX, a fost construit de regele Carol I şi este considerat unul din cele mai frumoase castele ale Europei”, scrie tripadvisor.ro.

4. Piaţa Mare din Sibiu – Piaţa Mare se află în centrul istoric al Sibiului, unde sunt de asemenea monumente istorice importante, multe dintre ele parte din patrimoniul UNESCO.

Continuarea pe gandul.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow