2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Terenuri gratuite pentru case

Veşti bune pentru tinerii cu vârsta între 18 și 35 ani,. Administraţia locală din Paşcani acordă şi în acest an terenuri din domeniul privat al municipiului pentru folosinţă gratuită în vederea construirii de case proprietate personală.
Comisia specială din cadrul Primăriei s-a întrunit joia trecută şi a analizat cele nouă cereri înregistrate în acest sens. Opt dintre ele au îndeplinit condiţiile legale iar lista cu solicitanţii care urmează să primească câte un lot de teren va fi supusă aprobării legislativului local, în şedinţa programată pe 20 februarie de la ora 10.00.
Municipalitatea primeşte, în continuare, astfel de cereri. În momentul de faţă sunt disponibile 24 de loturi de teren pentru a fi repartizate tinerilor, 11 pe strada Morilor şi 13 pe strada Pietriş, fiecare cu o suprafaţă de 300 mp. Pentru obţinerea lor solicitanţii trebuie să aibă până în 35 de ani şiş a nu fi avut în proprietate un alt teren sau o locuinţă.
După semnarea contractului, în termen de maximum un an de zile beneficiarii trebuie să facă dovada începerii lucrărilor, cu respectarea prevederilor legale. În caz contrar pierd terenul acordat.
Anul trecut Primăria a repartizat 10 loturi de teren. Comisia de repartizare a terenurilor este formată din viceprimarul municipiului, Nedelcu Gabriela, consilierii locali Ciprian Pintilie şi Ion Dandu precum şi juristul Bogdan Lungu şi Gheorghe Coteţ Chiperi, inspector în cadrul Compartimentului Patrimoniu şi Contracte.

Alte articole