More

  Taxa pentru gardieni din nou in atentie. Elevi santajati la Colegiul Sadoveanu

  Acuzatii grave la una dintre cele mai bune scoli din municipiul Pascani. Fostul presedinte al Consiliului Elevilor, Iustin Jalaboi, a postat un mesaj pe retelele de socializare din care reiese ca unor elevi ai scolii nu le-au fost primite cererile de motivare a absentelor, deoarece clasa din care fac parte nu ar fi platit taxa pentru plata gardienilor.

   

  Elevul a confirmat pentru BIT TV situatia reclamata si ca ar fi vorba despre doi colegi din clasa lui. El sustine ca cei care conduc scoala ar trebui sa obtina fondurile necesare pentru unitatea de invatamant din alta parte si nu de la elevi.

   

  Directoarea Colegiului Mihail Sadoveanu a refuzat sa dea un punct de vedere filmat in acest sens, dar a precizat ca a verificat situatia reclamata iar observatiile facute de elev nu sunt adevarate. Genoveva Serban sustine ca in scoala nu sunt astfel de constrangeri pentru plata gardienilor si ca nu este o problema a unitatii de invatamant, ci doar a asociatiei parintilor.

  Mentionam ca subiectul a mai fost discutat intens pana acum si administratia locala sustine ca aloca bani suficienti pentru scoli din care ar putea sa achite si aceste cheltuieli. In schimb, unele scoli din Pascani printre care si Colegiul Sadoveanu prefera sa incaseze si bani de la parinti pentru plata pazei suplimentare.

  De precizat este faptul ca, plata unui astfel de serviciu nu este obligatorie, iar elevii nu sunt conditionati in nici un fel de achitarea ei.

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cuplurile de aur din Moțca vor fi premiate de administratia locală

  Desi traim vremuri grele, cu o pandemie care ne-a schimbat vietile, administratia locala din comuna Motca nu a uitat de cuplurile de aur din...

  Demersuri pentru dotarea Spitalului CF Pașcani, devenit suport COVID-19

  Spitalul General CF din municipiul Pascani, devenit suport COVID 19, face demersuri pentru dotarea institutiei medicale, cu echipamente necesare tratarii pacientilor care se lupta...

  Accident rutier grav cu o victimă în Pașcani

  Accident rutier grav, marti seara, 24 noiembrie a.c., imediat dupa lasarea intunericului pe strada Gradinitei, din municipiul Pascani. Un tanar care ar fi vrut...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI