-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Surprize în marile proiecte ale micilor comune. Cine a fost mai harnic?

Cum au prins finanţare administraţiile locale pe Programul Operaţional Regional şi cum au venit unele dintre ele: mai mari decât s-a cerut sau au fost acordate când şansele iniţiale erau zero.

Pentru comunităţile mari, municipii şi oraşe, finanţarea europeană a proiectelor este accesibilă pentru valori de sute de milioane de euro. Dar finanţarea de acest fel este accesibilă şi comunelor. Însă puterea financiară a acestora e pusă la încercare de partea de cofinanţare. Prin urmare, aplicaţiile depuse prin Programul Operaţional Regional (POR) de exemplu sunt de dimensiunea uner obiective locale precum instituţii de învăţământ, sediile culturale sau administrative ori drumuri. Dar cât de mari sunt aceste finanţări?

Grădiniţă pentru cinci grupe de copii la Cotnari

Comuna Cotnari încheie seria proiectelor de peste 2 milioane de lei. Administraţia locală a reuşit să prindă o finanţare de peste 2 milioane de lei, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea grădiniţei cu program normal din satul reşedinţă. Din cei 2,4 milioane de lei, partea administraţiei locale este de 66 de mii de lei. În clădirea care are subsol tehnic, parter şi etaj, vor fi reamenajate cinci săli de clasă, dar şi încăperile cu toate utilităţile necesare, de la duşuri la spălătorie. La fel ca obiectivele din Top 5, şi acesta va fi făcut pe Axa prioritară 10 din POR.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow