More

  Stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, la DRDP Iași

  Comunicat de presa: Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași este în grafic cu pregătirile pentru întâmpinarea sezonului de iarnă 2019/2020 și lansează totodată unele recomandări pentru participanții la trafic.

  În acest moment, profitând de vremea favorabilă, echipele DRDP Iași execută ultimele lucrări de punere în ordine a drumurilor pentru perioada de iarnă (colmatare fisuri, lucrări de siguranța circulației, decolmatarea șanțurilor și rigolelor de scurgere sau toaletarea zonei de drum). Concomitent, pentru asigurarea confortului și siguranței în trafic, sunt în curs de finalizare lucrări de reparații și așterneri de covoare asfaltice pe artere importante din aria de administrare (DN 2, DN 28, DN 2E, DN 2G, DN 24C, DN 29C), executate atât în regie, cât și de către prestatori aflați sub contract.

  Pentru asigurarea circulației în condiții optime pe timp de iarnă, bazele de deszăpezire ale DRDP sunt în grafic cu pregătirile. În stocuri se află depozitate 41.309 tone de material antiderapant, 210 tone de clorură de calciu și 27 tone produs ecologic, aprovizionarea făcându-se gradual, conform normativelor. În ceea ce privește intervenția echipajelor de deszăpezire, la nivelul DRDP Iași sunt în derulare acorduri-cadru multianuale cu firmele prestatoare. La acestea se adaugă autoutilajele proprii, dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, mobilizate în bazele noastre de deszăpezire. Deja, un prim test al iernii a fost trecut cu succes în perioada 6-8 octombrie 2019, când DRDP Iași a intervenit în scop preventiv cu utilaje proprii și material antiderapant, în zonele de munte ale județelor Neamț, Suceava și Vrancea.

  În sensul reducerii la minimum și evitării accidentelor sau blocajelor în trafic, dar și pe fondul scăderii temperaturilor și apariției de fenomene asociate (ceață, burniță, polei, lapoviță și ninsoare), DRDP Iași atrage atenția conducătorilor auto de a circula cu prudență, cu dotarea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă, dar și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile de drum. Totodată, nu este exclusă posibilitatea ca, în cazul ninsorilor abundente sau a viscolului, circulația pe anumite sectoare de drum să fie restricționată temporar, conform normativelor în vigoare.

  Experiența ultimilor ani ne arată că aceste măsuri, luate cu informarea prealabilă a conducătorilor auto, au condus la reducerea ambuteiajelor și accidentelor soldate cu victime omenești pe drumurile naționale, precum și la facilitarea intervenției prompte echipelor noastre de deszăpezire.
  Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

  Imagini, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

  Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI