7.4 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 24, 2024

Soluţie provizorie: beton în loc de asfalt în gropile de pe străzi. Când vor începe lucrările de plombare şi asfaltare

 

Soluţie de avarie pentru a acoperirea gropilor de pe străzile municipiului Paşcani. În urma numeroaselor critici, mai ales din partea şoferilor administraţia locală a luat hotărârea că găurile din asfalt să fie plombate cu ciment. Lucrările au început de câţiva zile şi sunt în plină desfăşurare. În cursul zilei de astăzi muncitorii lucrau de zor în zona intersecţiei din faţa Spitalului de Urgenţă Paşcani.
Dacă pe moment problema gropilor pare în curs de rezolvare,  metoda aleasă de administratie nu este de durată. După primele ploi sau ninsori există riscul ca bucăţile de beton să se desprindă din asfalt. Reprezentanţii Primăriei spun că este o soluţie provizorie care poate fi folosită la temperaturi de câteva grade, până când se va încălzi afară şi va fi redeschisa staţia de asfalt. Între timp vor fi dezbătute şi aprobate bugetul şi lista de investiţii pentru anul în curs şi vor fi alocate sumele necesare pentru repararea străzilor.
Edilul municipiului spune că vor fi plombate toate străzile cu probleme. De asemenea străzile neasfaltate vor fi nivelate şi balastate. Lucrările au început deja în cartierul Aerodrom şi vor continua, cu prioritate, acolo unde anul trecut străzile au fost stricate pentru extinderea reţelelor de gaz.
De asemenea în acest an vor continua lucrările de asfaltare contractate anul trecut. Este vorba de o listă cu 34 de străzi şi alei pietonale câteva dintre ele fiind asfaltate în 2018. Edilul municipiului spune că lucrările vor fi făcute mai întâi pe străzile cu cele mai mari probleme, în funcţie de bugetul care va fi alocat.
Amintim că anul trecut au fost asfaltate strazile Gării, Nicolae Iorga, Mihai Viteazu, Crinilor, un tronson de pe 1 Decembrie, terenul de la Colegiul Mihail Sadoveanu şi intersecţia Republicii – Nicolae iorga – Ştefan cel Mare.

Alte articole