0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Şobolan, filmat într-un salon la Spitalul Socola. Anchetă internă

Imagini halucinante la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași. Angajații spitalului au filmat un șobolan care se plimba prin salonul unui pacient. Nu se știe cum au „scăpat” aceste imagini din interiorul Socolei dar imaginile sunt grăitoare pentru secolul în care trăim.

Filmarea este făcută cu un telefon mobil. Acesta filmează imagini de pe o cameră de supraveghere din interiorul unui salon, care, după cum spun reprezentanții spitalului, sunt dintr-o zonă tampon, adică intermediară a spitalului. Aici, pacienții stau o perioadă unde stau sub observație Covid apoi sunt spitalizați în clinici. Imaginile sunt din data de 3 octombrie, în jurul orei 21.40. Șobolanul întră în salonul pacientului apoi acesta încearcă să iasă. Rozătoarea este destul de mare, din ce se vede pe filmare. Pacientul cheamă un angajat al spitalului iar acesta vine înarmat cu un băț lung și încearcă să îl prindă.

Cei de la Direcția de Sănătate Publică Iași au rămas înmărmuriți. „Nu poți să faci un spital și să nu mături în spital. Acolo trebuie văzut exact ce s-a întâmplat, trebuie igienizat, deratizat, luate toate măsurile, dar conducerea spitalului trebuie să știe să facă lucrurile astea, dacă avem o sesizare din partea asta, o să trimitem acolo inspectorii de la igienă să sancționeze și să analizeze să vadă care sunt cauzele, adică cum s-a putut ajunge aici pentru că asta înseamnă deficiențe majore de igienă, dacă ajung șobolanii să intre în spital”, a spus Vasile Cepoi, directorul instituției.

„Conducerea institutului nostru nu a primit încă nicio sesizare oficială în acest sens, nu a fost făcută nicio plângere, dar a fost demarată în cursul acestei zile o anchetă internă care va urmări aceste înregistrări video să vedem modul cum s-a întâmplat și a vedea, evident, dacă cineva este răzpunzător pentru aceste lucruri. Angajatul care era de tură trebuia să își anunțe superiorii ierarhici care luau măsurile care trebuiau. Este dintr-o zonă tampon, pare a fi zona tampon, dar vom vedea pe acele înregistrări”, a spus și Bogdan Mucenica, medic psihiatru Institutul de Psihiatrie “Socola” Iași. (Andrei DÎSCĂ)

sursa zdi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow