2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Slujbele în interiorul bisericilor, interzise

Slujbele în biserici au fost interzise  din cauza epidemiei de coronavirus.  Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunțat în seară zilei de marţi, 17 martie că, prin ordonanță militară, se suspendă toate activitățile religioase,  realizate în spații închise.

Mai concret, slujbele religioase nu se mai pot oficia în interiorul bisericilor.  Slujbele pot fi oficiate în afara bisericilor, dar cu o prezență de maximum 100 de persoane. Totodată, distanță între participanți trebuie să fie de minimum 1 metru.

Măsurile vin după ce luni, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe teritoriul României.  Atât Biserica Ortodoxă Română, cât şi Biserica Româno-Catolică s-au conformat noilor decizii luate pentru combaterea pandemiei decoronavirus.

În acest context, părintele protopop, Pavel Postolachi face un apel părintesc către toţi credincioşii, pentru a avea încredere în autorităţi şi a respectă măsurile instituite de acestea.  Totodată, enoriașii sunt îndemnați să se roage, pe cât posibil, acasă.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Consiliul Local Pașcani şi-a desemnat reprezentanţii în şcoli

Legislativul pascanean și-a desemnat consilierii locali care vor face...

Cadavru gasit intr-o canalizare de langa Primarie (foto)

Descoperire șocantă într-un canivou din apropierea Primăriei Pașcani. O...

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului. Casa...

Spatiu pentru centru de dializa la Pașcani

Încă un pas în înființarea unui centru de dializa...