4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Siteul pentru eliberarea certificatelor COVID, funcțional de mâine. Pașii prin care poate fi descărcat și cât durează obținerea sa

De joi, 1 iulie, certificatul verde va putea fi descărcat de certificat-covid.gov.ro de cei care doresc să călătorească între țările UE. Platforma e deja gata. Proiectul de Ordonanță de Urgență care reglementează eliberarea certificatelor digitale COVID, de la data de 1 iulie, a fost transmis Guvernului de către Ministerul Sănătății și a fost aprobat în ședința de ieri a Executivului.

Certificatele privind vaccinarea, testarea sau vindecarea de COVID-19 vor fi eliberate de Ministerul Sănătății prin intermediul siteului certificat-covid.gov.ro, dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Certificatul va putea fi luat și de la direcțiile de sănătate publică, de la medicii de familie. Se va organiza, totodată, un call center, dar și un grup de soluționare pentru probleme neprevăzute care ar putea apărea și pentru eventuale excepții.

Ro-Vaccinare anunță pe pagina de Facebook că certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se vor putea descărca de mâine iar timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.

În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților, timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări, în momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. laa intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR, utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări. Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25. De asemenea, certificatul poate fi obținut în format letric prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.

Ministrul Sănătății le recomandă românilor să încerce să obțină certificatul COVID cu minimum 5 zile înainte de a pleca din țară

Solicitarea certificatelor de vaccinare şi vindecare trebuie făcută cu cel puţin cinci zile lucrătoare înainte de momentul utilizării, anunță Ministerul Sănătăţii.

“Pentru certificatele de vaccinare şi vindecare, solicitarea de eliberare prin portal trebuie realizată de către solicitant cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de momentul utilizării certificatului, iar pentru certificatele de testare solicitarea se realizează după efectuarea testului, dar cu cel puţin 12 sau 48 de ore înainte de momentul utilizării certificatului, în funcţie de tipul de test efectuat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, citat de Agerpres.

Continuarea pe Observator

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI