2.1 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Şi-a ucis tatăl în bătaie, pentru că-i ceruse bani de ţigări: 10 ani de puşcărie

Deşi pedeapsa maximă este de 25 de ani, judecătorii au ţinut cont că intenţia fiului nu a fost de a ucide.

Un tânăr ieşean ar putea rămâne timp de 10 ani după gratii după ce şi-a ucis tatăl în bătaie pentru un motiv stupid: părintele îi ceruse bani de ţigări. Dându-şi seama ce făcuse, Petru Tudorache a încercat să ascundă urmele crimei, susţinând că tatăl său căzuse pur şi simplu şi se lovise de aragaz. Starea victimei şi tipul rănilor suferite nu au lăsat însă loc de nicio îndoială.

În 2006, soţia lui C.T., tatăl, plecase la muncă în străinătate, bărbatul rămânând în Slobozia-Deleni pentru a avea grijă de cei trei fii. În ultimii ani, bătrânul îşi mai ajuta o vecină în gospodărie şi la supravegherea fiului acesteia, care avea probleme psihice. Frecvent, împrumuta de la aceasta bani de ţigări. Pe 11 septembrie anul trecut, soţia, A.T., a trimis acasă 250 de euro. Banii au fost încasaţi de fiu, Petru Tudorache, fiind folosiţi pentru plata datoriilor, a facturilor şi pentru cumpărături. Pe 22 septembrie, C.T. s-a dus la vecina sa cu un lighean de făină şi o pungă de carne, în contul unor datorii. A încercat să mai împrumute bani de ţigări, dar a fost refuzat. Întors acasă, a cerut bani de la fiul său, dar şi acesta l-a refuzat. Cei doi au început să se certe în curte, iar apoi au intrat în casă, scandalul continuând.

La un moment dat, femeia l-a auzit pe Tudorache strigând la tatăl său „Bre, bre, ce faci? Scoală, bre!“. Intuind că se întâmplase ceva, vecina a chemat ambulanţa, dar şi pe unul dintre fraţii lui Tudorache. Când acesta a intrat în casă, l-a văzut pe Petru susţinându-şi tatăl de subsuori. Bătrânul era inconştient, plin de sânge la nas şi gură şi horcăia. La întrebarea fratelui său, Petru a răspuns că bătrânul căzuse pe scări şi se lovise la cap. L-au aşezat împreună pe pat. După scurt timp, a apărut şi vecina, care a sunat din nou la ambulanţă, dând detalii despre starea bătrânului. C.T. a fost transportat la spital în comă de gradul 3, cu răni deosebit de grave, inclusiv o fractură de bază de craniu, care avea să se dovedească fatală. Practic, nu mai avea nicio şansă, decedând de altfel a doua zi.

„Cei doi s-au certat în curte, continuând în interiorul locuinţei, unde au intrat amândoi. Insistenţa şi modul de adresare injurios al victimei au accentuat starea de nervi a inculpatului care a reacţionat agresiv, lovind cu pumnii peste faţă, în mod repetat, victima. Primele lovituri au surprins victima în picioare, fiind aplicate la nivelul feţei, au declanşat hemoragia nazală, producând stropii de pe pereţii laterali. Ulterior, lovită în continuare la nivelul feţei, victima cade în genunchi, apoi la podea. Raportat la mărcile traumatice (…), rezultă că au fost aplicate aproximativ 4 serii de lovituri cu ambele mâini“, a fost filmul faptei, reconstituit de anchetatori.

Treptat, Petru Tudorache şi-a recunoscut parţial fapta. În faţa anchetatorilor, a admis că şi-a împins şi lovit tatăl, susţinând însă în continuare că acesta ar fi căzut şi s-ar fi lovit de aragaz şi butelie.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru omor asupra unui membru de familie, faptă pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani. În instanţă, inculpatul şi-a recunoscut fapta în totalitate, beneficiind astfel de o pedeapsă mai blândă. Judecătorii s-au orientat spre minimul prevăzut de lege pentru omor, luând în calcul şi lipsa antecedentelor penale, ca şi faptul că fapta fusese comisă fără intenţia de a ucide. Sentinţa prin care a fost condamnat la 10 ani de închisoare a fost atacată de Tudorache, cazul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI