20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Hram la biserica Sfintii Voievozi Pascani si multe altele din judet

Crestinii ortodocsi ii sarbatoresc joi, 8 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri, păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai.

In municipiul Pascani, este si hramul bisericii „Sfintii Voievozi”, din curtea Protopopiatului de pe strada Stefan cel Mare. Asa cum se obisnuieste de ani de zile, marea sarbatoare tine trei zile in lacasul de cult, timp in care au loc slujbe religioase si pomeniri. Programul incepe de miercuri cu slujba vecerniei, cu un  sobor de preoti condus de parintele arhimandrit Vichentie Amariei, staretul manastirii Secu.

Joi va fi oficiata Sfanta Liturghie de la orele 8:30 – 9:00, condusa de un preot din Arhiepiscopia Tomisului, alaturi de alte fete bisericesti.

„Vineri va fi o zi dedicata ctitorilor lacasului de cult, printre care si boierii Iordache si si Alexandra Cantacuzino, Iordache si Safta Bals, marii cronicari Ion Neculce si Miron Costin, voievodul culturii romanesti, Mihail Sadoveanu si altii” a precizat parintele Ioan Isac.

Vor fi pomeniti si ctitorii vii care au ajutat in decursul vremii, biserica.

Asa cum se cuvine, pelerinii din primele doua zile vor primi pachete cu alimente.

Este mare sarbatoare si la biserica din satul Maxut, comuna Deleni, lacas de cult cu hramul Sfintiilor Arhangheli.

Parintele, Nicolae Iacob, a invitat toti credinciosii la acest moment important in parohie. Vor fi slujbe oficiate de zeci de preoti din preajma.

Mentionam ca in apropierea  municipiului Pascani, 23 de parohii poarta numele acestei mari sarbatori, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.5 ° C
22.1 °
19.1 °
70 %
2.5kmh
0 %
Dum
30 °
lun
34 °
mar
26 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI