More

  Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Hram la biserica Sfintii Voievozi Pascani si multe altele din judet

  Crestinii ortodocsi ii sarbatoresc joi, 8 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri, păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai.

  In municipiul Pascani, este si hramul bisericii „Sfintii Voievozi”, din curtea Protopopiatului de pe strada Stefan cel Mare. Asa cum se obisnuieste de ani de zile, marea sarbatoare tine trei zile in lacasul de cult, timp in care au loc slujbe religioase si pomeniri. Programul incepe de miercuri cu slujba vecerniei, cu un  sobor de preoti condus de parintele arhimandrit Vichentie Amariei, staretul manastirii Secu.

  Joi va fi oficiata Sfanta Liturghie de la orele 8:30 – 9:00, condusa de un preot din Arhiepiscopia Tomisului, alaturi de alte fete bisericesti.

  „Vineri va fi o zi dedicata ctitorilor lacasului de cult, printre care si boierii Iordache si si Alexandra Cantacuzino, Iordache si Safta Bals, marii cronicari Ion Neculce si Miron Costin, voievodul culturii romanesti, Mihail Sadoveanu si altii” a precizat parintele Ioan Isac.

  Vor fi pomeniti si ctitorii vii care au ajutat in decursul vremii, biserica.

  Asa cum se cuvine, pelerinii din primele doua zile vor primi pachete cu alimente.

  Este mare sarbatoare si la biserica din satul Maxut, comuna Deleni, lacas de cult cu hramul Sfintiilor Arhangheli.

  Parintele, Nicolae Iacob, a invitat toti credinciosii la acest moment important in parohie. Vor fi slujbe oficiate de zeci de preoti din preajma.

  Citeste si  Litoralul românesc în amorţire: abia începe să-şi revină după starea de urgenţă

  Mentionam ca in apropierea  municipiului Pascani, 23 de parohii poarta numele acestei mari sarbatori, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.

  Citeste si  Plecați sau vă întoarceți în Italia? Există anumite reguli pe care trebuie să le respectați

   

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  “STOP ARUNCĂRII GUNOIULUI NECONTROLAT!” Campanie inițiată de Poliția Locală a Municipiului Pașcani

  Poliția Locală Pașcani a lansat o campanie de informare și conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la păstrarea curățeniei în municipiu și la respectarea...

  Tablete pentru elevii din Tatarusi, de Ziua Copilului

  Vești bune pentru elevii din comuna Tatarusi. Edilul comunei, Costel Iosub a anunțat că a fost încheiat un contract cu un un operator de...

  Coroanele pentru eroi vor fi depuse de Poliția Locală

  Ziua Eroilor va fi sărbătorită altfel decât de obicei, la Pașcani.  De acesta dată, coroanele de flori la Monumentele Eroilor  nu vor fi depuse...

  Opinii