24.1 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 20, 2024

Sfaturi pentru turiști! La ce trebuie să fii atent pentru o vacanță în siguranță

C.P. Inspectoratul  de Poliție  Județean  Iaşi  recomandă  adoptarea   unor  măsuri  de protecţie pentru creșterea gradului de siguranță personală, a bunurilor şi valorilor, peperioada călătoriilor şi concediilor.

Pentru o „VACANŢĂ SIGURĂ” vă recomandăm:

LA DESTINAŢIE

Bagajele și bunurile de valoare trebuie supravegheate în permanență, mai ales în zoneleaglomerate!Atenție ce bunuri lăsați în mașină ș i unde! Pe cât este posibil, parcați în locuri iluminate!Nu notați codul pin al cardului pe hârtii lăsate în geantă!

LA HOTEL

Lăsați-vă   lucrurile   de   valoare,   banii,   documentele   în   seiful   hotelului!   Luați   ladumneavoastră doar sumele necesare unor plăți curente! Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsați geamurile deschise! Închideți ușile de la balcon/terasă (balcoanele/terasele hotelurilor pot fi uşor escaladate)! Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili  și binevoitoriputeți întâlni și escroci!

LA PLAJĂ

Nu   lăsaţi   nesupravegheate   pe   plajă   lucruri   de   valoare   (telefoane,   aparate/camere   defotografiat/filmat, etc). https://is.politiaromana.ro

Manifestaţi   atenţie   în   momentul   în   care   cumpăraţi   de   vânzătorii   ambulanți,   nu   văînghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit, evitați să expuneţi la vedere banii din portofelşi nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei !

PE STRADĂ

Evitați taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au aparat  pentru indicarea sumeidatorate pentru călătorie!Evitaţi să circulati în locuri/zone puţin circulate şi/sau iluminate, mai ales la lăsareaîntunericului! Nu vă lăsați amăgiți de ofertele prezentate de micii comercianți ambulanți pentru că decele mai multe ori sunt de proastă calitate, dar mai ales pot fi bunuri furate!

SEJUR ÎN AFARA ȚĂRII

Dacă decideți să vă petreceți concediul în exteriorul României, interesați-vă din timp cuprivire   la   legislația  țării   respective,   la   procurarea   adreselor,   telefoanelorambasadelor/consulatelor  țării   noastre   din   statele   respective   –   informații   puse   ladispoziție de Ministerul Afacerilor Externe – http://www.mae.ro.Dacă urmează să călătoriți cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceți-vădoar numele și numărul de telefon. Manifestați vigilență în alegerea agenției de turism de la care urmează  să achiziționațibiletele pentru sejur. Nu vă lăsați atrași de prețurile tentante, întrucât, de multe ori,ofertele “generoase” sunt înșelătorii!

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70