5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Seniorii sărbătoriți de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Seniorii pășcăneni au fost sărbătoriți cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, marcată în fiecare an în prima zi din octombrie. Asociația Făclia din municipiu și organizația locală PSD au organizat pentru circa o sută de pensionari o excursie gratuită la mănăstirile din ținutul Neamțului. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 1 octombrie. Mai multe autocare în care se aflau sărbătoriții au plecat de dimineață din oraș.

Traseul turistic a inclus Mănăstirile Neamț, Secu, Sihăstria, Agapia și Văratec. La amiază, pensionarii au primit și un prânz la unul dintre lăcășurile de cult.

Și în orașul Hârlău, seniorii au petrecut această sărbătoare cu voie bună și un spectacol folcloric organizat în cinstea lor de către primărie, la fel cum a fost în ultimii ani.

De precizat este și faptul că și organizația PNL Pașcani a organizat un circuit turistic pentru pensionari, cu câteva zile înainte de 1 octombrie, tot în zona Ținutului Neamțului, la mănăstiri.

Reamintim faptul că în fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, în vederea promovării drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a îmbătrânirii. Această zi a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow