9.4 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021

Șeful CNCAV: Administrarea dozei a 3-a de ser anti-COVID va începe mai devreme. Ce categorii de pacienți vor primi vaccinul suplimentar

Doza a 3-a de vaccin anti-COVID ar putea începe în România mai devreme de data de 3 octombrie, atunci când Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că se va pronunța cu privire la recomandarea folosirii acestei doze suplimentare. Șeful CNCAV, dr.col. Valeriu Gheorghiță a anunțat că autoritățile sanitare din România își propun să înceapă administrarea dozei a 3-a, având în vedere numărul mare de infectări.

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), dr.col. Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că deja a început optimizarea platformelor informatice de vaccinare în vederea administrării dozei a 3-a.

„După cum știm, la sfârșitul săptămânii precedente, Agenția americană pentru Medicamente și Alimente (n.r. – FDA, Food & Drug Admnistration) a autorizat administrarea unei doze booster – doza 3 de rapel – la categoriile de persoane vulnerabile, persoane de peste 65 de ani, persoane care sunt în evidență cu afecțiuni cronice (indiferent de grupa de vârstă), dar și personalului medical, care are un risc crescut de îmbolnăvire în condițiile de transmitere accelerată a variantei Delta. În România este în curs de optimizare atât platforma națională de programare pentru cea de-a 3-a doză, cât și Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, tocmai pentru a fi pregătiți în momentul în care demarăm administrarea celei de-a 3-a doze”, a declarat dr.col. Valeriu Gheorghiță.

Sursa Gândul

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI