More

  Ședința de urgență pentru tichete de Paste

  Încă o speranță pentru pascaneniii cu venituri mici, de a avea ce pune pe masa de Paste. Consilierii din opoziție au inițiat un proiect de hotărâre si au convocat in regim de urgență legislativul local pentru acordarea de tichete sociale. Ședința este programată sa aibă loc joi 15 aprilie, începând cu ora 15.00.
  Inițiatorii propun alocarea de la bugetul local a sumei de 80.000 lei pentru achiziționarea a 800 de tichete valorice de 100 lei fiecare. Obținerea si împărțirea lor ar urma sa fie făcută pana la sfârșitul acestei luni.

  Consilierii din opoziție susțin ca au făcut acest demers, după ce edilul municipiului a anunțat ca in acest an nu vor fi acordate tichete sociale, de `Paste si de Crăciun, persoanelor cu venituri mici.

  Marius Pintilie a motivat ca este alegerea sa in calitate de primar de a nu acorda tichete sociale si ca nu este o obligație prevăzute de lege iar la bugetul local sunt alte priorități.

  Beneficiarii trebuie sa îndeplinească doua condiții: sa aibă domiciliul in Pașcani iar veniturile pe membru de familie sa nu depășească 800 lei.

  Mentionam ca de ani buni de zile Primaria Pascani aloca bani de la bugetul local pentru acordarea de tichete sociale. Anul trecut, au fost impartite cca 1200 de tichete, de Paste si de Craciun, cu valoarea de 100 lei fiecare. Ele au fost achizitionate de fosta administratie. In acest an, primarul municipiului sustine ca nu are bani la buget desi a anuntat ca vrea sa majoreze salariile unor functionari si sa cumpere o toaleta de 250 000 lei. Tichetele sociale pot fi folosite, in magazine,  doar pentru achizitinarea de alimente.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet