15.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 28, 2024

Sedință amânată din cauza unor dispute intre primar si consilieri

Ședința cu probleme in legislativul pascanean. Nici unul din cele 21 de proiecte inițiate de primarul municipiului nu a obținut votul alesilor locali. Asta deoarece ordinea de zi a ședinței nu a fost votată de consilierii din opoziție si nici de viceprimarul municipiului si colegul sau de la Pro Romania. Timp de aproape o ora si jumătate consilierii si primarul au discutat in contradictoriu despre proiectul privind reabilitarea Pieței Agroalimentare din zona Vale. Dezbaterile au avut loc in ședință din 27 noiembrie, începând cu ora 12.00, de fată cu zeci de comercianți din piață agroalimentara.

Consilierii PSD au solicitat primarului sa retraga de pe ordinea de zi proiectul pentru a fi dezbătut într-o ședință dedicată, in regim de urgenta, peste câteva zile. Ei au motivat ca proiectul a fost pus la dispoziție de primar la sfârșitul săptămânii trecute si ca nu au avut suficient timp pentru analiza si nu au avut de unde sa obțină răspunsuri in weekend. Opoziția a mai spus ca după clarificări vor vota proiectul pentru modernizarea pieței.

Si viceprimarul Cristian Rățoi a solicitat amânarea proiectului pentru săptămâna viitoare in vederea unor clarificări.

De cealaltă parte primarul Marius Pintilei a refuzat sa dea curs solicitării consilierilor, deoarece nu ar fi motive de suspiciune in legătură cu proiectul de la piață si ca ar fi fost suficient timp pentru documentare.

In acest context ordinea de zi supusa aprobării legislativului local nu a fost votată decât de consilierii PNL. Ulterior, in cadrul unei conferințe de presa primarul a anunțat ca va convoca o noua ședință a legislativului local, cu aceeași ordine de zi , la începutul săptămânii viitoare, pe 4 decembrie a.c.
sincron primar o noua ședință din conf de presa

La dezbateri au participat si o parte din comercianții din Piață Vale. Ei au solicitat ca odată cu aprobarea proiectului e modernizare a Pieței sa fie luată o decizie si cu privire la relocarea activității pieței pe un alt amplasament si sa fie consultați in legătură cu investițiile care urmează sa fie făcute.

In replica primarul Marius Pintilie a spus ca, mai întâi, ar trebui aprobat proiectul, apoi va găsi o soluție pentru relocarea pieței. El a spus ca nu va da ordinul de începere a lucrărilor decât după ce activitatea va fi relocata sau daca constructorul va accepta sa facă etapizat lucrările iar comercianții sa rămâne in piață.

Piețarii au spus ca nu mai au încredere in promisiuni avand in vedere ca unii dintre ei au fost evacuați cu Poliția Locală si cerut insistent clarificări.
Menționăm ca dezbaterile pe acesta tema vor fi reluate in ședință de la începutul săptămânii viitoare. Daca noul proiect va fi aprobat, lucrările ar urma sa fie executate in maxim 30 de luni. Contractul a fost încheiat in primăvara anului 2021 iar de atunci, timp de aproape trei ani de zile, au fost făcute diverse modificări.

Alte articole