20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Școlile pășcănene marchează Ziua Mondială a Mediului Înconjurător printr-un Marș Eco

C.P. Această zi are scopul de a aprofunda unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, dar şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial.

Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului care a condus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) este autoritatea globală de mediu la nivel mondial care stabileşte agenda globală de mediu şi promovează implementarea coerentă a dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU.

Începând din 1987, Ziua mondială a mediului înconjurător a fost găzduită de câte o ţară, unde au avut loc festivităţile oficiale la nivel mondial.

UNEP recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2018 a acestei zile este “Beat Plastic Pollution” – „Combaterea poluării cu plastic” și are ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa respectării mediului înconjurător.

Ziua Mondială a Mediului din acest an, este un îndemn în plus de a fi cu mult mai atenți la efectele pe care dezvoltarea economică le poate avea asupra naturii.

Școlile pășcănene marchează acest eveniment prin organizarea unui Marș al Tăcerii- ECO- în data de 5 iunie 2018 – cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător începând cu ora 12,30 cu plecare de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani având următorul traseu

–          Colegiul Național Mihail Sadoveanu – str. Sportului nr. 12- Piața Deal- Liceu Economic Nicolae Iorga,  Școala Generală Iordache Cantacuzino– Bulevardul Ștefan cel Mare- Explanadă-Grup Școlar Mihai Busuioc, Liceul Teoretic Miron Costin– Colegiul Tehnic CF Unirea– Strada Ceferiștilor- Șoseaua Neamțului- punct final Piațeta Mihail Sadoveanu

 

Parteneri

1.      Primăria Municipiului Pașcani

2.      Eco Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani- director, prof. Genoveva Șerban

3.      Liceul Economic Nicolaie Iorga Pașcani- director, prof. Gheorghe Spiridon

4.      Eco Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani- director, prof. Daniela Simion

5.      Grup Școlar Mihai Busuioc Pașcani- director, prof. Elena Panțiru

6.      Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani- director, Mihaela Anușca

7.      Eco Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea Pașcani- director, Daniela Orășanu

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.8 ° C
21.5 °
17.8 °
88 %
1.7kmh
0 %
vin
30 °
sâm
31 °
Dum
31 °
lun
32 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI