13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani capată o nouă înfățișare – FOTO

Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino de pe strada Stefan cel Mare din municipiul Pascani incepe sa capete o noua infatisare. Muncitorii lucreaza in ritm alert, deoarece lucrarile sunt in intarziere, iar zilele trecute s-a realizat o parte din fatada unitatii de invatamant: intr-un stil modern si in culori vii.

In conferinta de presa ce a avut loc joi, 15 aprilie, la sediul Primariei municipiului, administratorul public, Claudiu Bodoasca, a confirmat ca lucrarile sunt iesite din grafic. Un pas inainte il reprezinta insa, finalizarea documentatiei pentru lucrarile suplimentare la interior, pentru care spera ca la inceputul lunii iulie sa fie semnat contractul.

Modernizarea interioara reprezinta investitii de aproape 2,3 milioane de lei. Pentru executarea lucrarilor va fi organizata o licitatie. Primaria va trebui sa suporte aceasta cheltuiala, neeligibila la decontarea din fonduri europene, pentru ca scoala sa obtina autorizatiile de functionare.

De precizat este faptul ca pe 9 februarie a fost semnat ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare a unitatii de invatamant. Investitia initiala trebuie finalizata intr-un an de zile conform contractului de executie, dar este posibil ca lucrarile sa fie finalizate in acest an, sustineau la momentul inceperii lor, reprezentantii Primariei.
Contractul de finantare a fost semnat in octombrie 2018 pentru o valoare totala de aproape 3,4 milioane de lei din care 3,1 milioane lei din fonduri europene si guvernamentale iar restul contributie de la bugetul local.

Banii vor fi cheltuiti pentru anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei, acoperişului şi a reţelelor de utilităţi. De asemenea, vor fi amenajate si căile de acces şi terenul din împrejurimi.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow