15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Scandalul „Monica rezolva tot” – reactia Primariei Pascani: Nu dati mita, posturile sunt scoase la concurs!

Nu dati mita, posturile sunt scoase la concurs! Este indemnul transmis de Primaria Municipiului Pascani dupa ce BIT TV a difuzat in cursul zilei de marti o stire despre un nou caz de escrocherie pus la care de un inspector al institutiei. Este vorba despre Monica Oneata, de la Registratura institutiei care ar fi solicitat si primit 5000 de euro de la doi cetateni pentru angaajrea lor in Primarie.
In comunicatul de presa se arata ca posturile vacante sunt ocupate doar prin concurs, iar informatiile necesare sunt disponibile pe site-ul institutiei.

„Referitor la angajarea în cadrul Primăriei, așa cum este cunoscut, aceasta se realizează în baza unui concurs, care este anunțat în mod public pe site-ul instituției și la care poate participa orice cetățean care se încadrează în condițiile impuse de specificitatea postului. Candidații susțin probe de examen, atât scris, cât și interviu oral. Persoanele care doresc să lucreze în cadrul Primăriei trebuie să urmeze această cale în vederea angajării: să urmărească site-ul instituției (www.primariapascani.ro – secțiunea „Carieră”), să citească anunțurile pentru a vedea ce posturi sunt scoase la concurs, să verifice condițiile de participare și să depună la sediul instituției dosarul cu toate documentele solicitate. Nu există altă metodă pentru a putea lucra în cadrul Primăriei!”

Totodata reprezentantii administratiei locale recomanda cetatenilor „să nu ofere nicio formă de mită pentru a obține beneficii de vreun fel” și ii indeamna „să anunțe instituțiile abilitate dacă întâmpină situații în care li se pretind bani sau cadouri în schimbul unui serviciu, loc de muncă sau alte avantaje.”

PRIMARIA SE SPALA PE MAINI. SALARIATA, MENTINUTA IN FUNCTIE

Privitor la faptele de coruptie care s-ar fi petrecut in Primaria Pascani, in acelasi comunicat de presa se arata ca institutia nu ar fi primit nici un document din partea persoanelor vatamate si ca va pune la dispozitia anchetatorilor toate informatiile solicitate.

„Având în vedere informațiile apărute în presă, legate de presupuse acte de corupție înfăptuite de către o salariată a Primăriei, dorim să aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, pe acest subiect, nu am primit pe adresa instituției niciun o reclamație din partea vreunei persoane fizice sau vreo informare cu privire la începerea unei anchete din partea instituțiilor statului. Totodată anunțăm public faptul că Primăria Municipiului Pașcani va sta la dispoziția autorităților cu orice tip de informații sau documente, dacă acestea le vor solicita.”
La Primaria Pascani nu a fost inregistrata nici o reclamatie pe motiv ca edilul municipiului, Marius Pintilie i-a trimis la Politie pe cei care au venit la el cu astfel de plangeri. Vasile Secara, unul dintre pascanenii care a fost inselat de salariata Primariei a relatat anul trecut, pentru BIT TV, ca a apelat la ajutorul primarului dar nu a rezolvat nimic. Barbatul voia sa recupereze cei aproape 30 000 lei incasati de Monica Oneata pentru a reusi sa obtina actele necesare pentru construirea unei case pe un teren aflat in extravilanul municipiului.

CINE ESTE “DOMNUL IMBECIL”?

In cursul zilei de marti BIT TV a prezentat cazul a inca doua victime care au depus o reclamatie la Parchetul din Pascani, pe 24 noiembrie anul trecut. Dosarul cu numarul 980/p/din 2021a ajuns in atentia procurorilor DNA iar pe 11 ianaurie a.c. victimele au fost chemate sa dea declaratii. Este vorba despre un barbat de 57 de ani si sora acestuia, ambii din Valea Seaca.
Fiecare a platit cate 2500 euro pentru a obtine un loc de munca la Primaria Pascani. Plata a fost facuta in octombrie 2020, chiar in biroul de la Registratura, cu putin timp inainte ca noul primar al municipiului sa depuna juramantul.
Banii au fost incasati de Monica Oneata, povesteste una dintre victime. Au ajuns la ea dupa ce a auzit de la o cunostinta ca se ocupa cu astfel de angajari in Primarie. I-a dat si un dosar cu acte! Barbatul se astepta sa fie angajat la Biroul Agricol, iar femeia, oriune era un loc liber in Primarie dar promisiunile nu au fost onorate. Au urmat zeci de mesaje pentru recuperarea banilor. In unul dintre ele se face referire la un alt personaj, “ domnul imbecil” care ar avea o parte din banii respectivi. In ultimul mesaj. din 13 ianaurie 2022 iMonica Oneata recunoaste ca are de inapoiat 5000 de euro.

MONICA ONEATA: VIN LA TELEVIZIUNE….!

Contactata telefonic, Monica Oneata, a refuzat sa dea un punct de vedere in legatura cu acuzatiile aduse. Salariata primariei a precizat ca va veni la televiziunea BIT TV, zilele viitoare, pentru a da lamuriri.
Salariata Primariei a fost cercetata administrativ si de o comisie de disciplina din cadrul administratiei locale, in urma dezvaluirilor facute de BIT TV, dar fara nici un rezultat. Reprezentantii Primariei au anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca nu a fost luata nici o masura pe motiv ca ea nu a recunoscut nici una dintre acuzatii iar cazierul este curat in urma reabilitarii. In schimb, a beneficiat de o majorare substantiala a salariului, conform Hotararii nr 115 din 30 iulie 2021 printr-o dispozitie a primarului emisa la sfarsitul anului trecut.

CAZIERUL INFRACTIONAL

Mentionam ca Monica Oneață a fost trimisa in judecata la Tribulul Iasi pentru complicitate la delapidare în formă continuată, într-un alt dosar în care apare ca inculpat și fostul jurist al primăriei, Lucian Cojocaru, cercetat pentru înșelăciune.
De asemenea impotriva salariatei Primariei mai sunt inca cel puțin trei plângeri penale depuse la Poliția Municipiului Pașcani, care au fost declinate Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Primul care a luat atitudine este Vasile Secară din Pascani care i-a dat aproape 30 000 lei in schimbul promisiunii ca va reuși sa obțină actele necesare pentru construirea unei case pe un teren aflat in extravilanul municipiului. Banii au fost recuperati imediat dupa difuzarea stirii, iar victima a depus plangere penala. La scurt timp de la interventia păscaneanului o alta tanara sustine a fost pacalita de Monica Oneata. Tatal tinerei povesteste ca salariata Primariei i-a cerut suma de 1500 euro pentru angajarea fiicei sale la Registratura institutiei, iar dupa cateva zile a mai solicitat si a primit inca 1000 lei pentru actele de la dosar.
O alta victimă a fost de asemenea abordata de Monica Oneata, insa de aceasta data cu promisiunea ca ii va face rost de o repartitie pentru o locuinta sociala, la blocul Primariei. In schimb i-a cerut 1000 de euro, pe care victima i-a achitat, insa problema nu a mai fost rezolvata. De asemenea salariata Primarieia a fost condamnata si retinuta in anul 2009 pentru a executa o pedeapsa de trei luni de puscarie pe motiv ca a furat din banii publici 17 000 lei, in anii 2003- 2004, atunci când era casierul instituției.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow