27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Sarea în bucate crește riscul de moarte prematură. Iată concluziile unui nou studiu

Medicii din Statele Unite ale Americii și Elveția au publicat recent o cercetare în European Heart Journal prin care dezvăluie că oamenii care adaugă sare în alimente, după ce au fost deja gătite, au mai multe șanse de a muri prematur.

Peste 500.000 de participanți din Marea Britanie au completat un chestionar privind obiceiurile alimentare și au fost întrebați dacă au adăugat sare suplimentară în mâncare, indică Futurism.

Pe o perioadă medie de nouă ani de supraveghere, oamenii de știință au spus că au documentat 18.474 de decese premature.

Adăugarea de mai multă sare în mâncare poate duce la o moarte prematură

Autorii studiului au scris că, cu cât adăugați sare mai des în mâncare, cu atât este mai mare riscul de mortalitate prematură și speranța de viață mai mică. De fapt, persoanele care folosesc adesea solnița aveau un risc cu 28% mai mare de a muri prematur.

„Din cunoștințele mele, studiul nostru este primul care evaluează relația dintre adăugarea de sare peste alimente și moartea prematură”, a declarat profesorul Lu Qi de la Universitatea Tulane,  într-o declarație de presă.

„Chiar și o reducere modestă a aportului de sodiu, prin adăugarea a mai puțină sau deloc de sare la alimente la masă, este probabil să aibă ca rezultat beneficii substanțiale pentru sănătate”.

Continuarea pe descopera.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow