16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Sanatate: De ce este buna activitatea fizica?

- Advertisement -

Activitate fizica este orice forma de miscare a corpului care presupune un consum de energie. Asadar, activitatea fizica nu este sinonima cu exercitiul fizic, desi il implica. Activitatile recreative, treburile casnice, momentele de joaca, sunt toate forme de activitate fizica.

Indiferent ca alegi sa faci miscare impreuna cu familia sau sub atenta supraveghere a unui instructor, este bine sa desfasori activitati fizice timp de cel putin 30 de minute in fiecare zi. In functie de conditia ta fizica exista grade diferite: de la usor la intens.

Nivelele activitatii fizice

Activitate fizica usoara

Activitatea fizica usoara este recomandata dupa o perioada in care nu ai facut miscare. Poti sa incepi cu: realizarea sarcinilor casnice cu o intensitate scazuta, mersul incet, urcarea scarilor, plimbari.

Activitate fizica moderata

Activitatea fizica moderata presupune un efort care accelereaza in mod perceptibil ritmul cardiac. Exemple de activitate fizica moderata sunt: mersul in pas vioi, dansul, gradinaritul, treburile casnice, vanatoarea, participarea la jocuri si activitati de familie sau plimbarile cu animale domestice.

Activitate fizica intensa

Activitatea intensa presupune un efort mare si provoaca o respiratie rapida si o crestere a frecventei cardiace. Ce activitati intense poti sa faci: jogging, mersul pe bicicleta, aerobic, inot, sporturi de echipa (fotbal, volei, handbal).

Continuarea pe :traiestecugust.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow