-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Salariile românilor ar putea fi mărite, cu prețul unor pensii mai mici pe viitor. Efectele reducerii CAS cu 5%

Salarii mai mari, acum, pensii mai mici, mai târziu. Sunt efectele amendamentului de modificare a Legii Codului Fiscal, depus de PNL, care prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Desi ar creşte veniturile românilor salariaţi, măsura ar avea un impact major în viitor. Aşa că nu este susţinută în coaliţia de Guvernare.

În contextul scumpirilor din piaţă, reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5 procente, de la 25 la 20 la sută, a fost înaintată de Florin Cîţu drept singura soluţie de a mai reduce din efectele inflaţiei.

Florin Cîțu, preşedintele PNL: Încă nu am avut succes în a-i convinge pe colegii mei de compromis din această coaliţie că este cea mai bună măsură, dar nu voi înceta să vin cu argumente.

Ioana Matei, reporter Observator: În România, sunt în jur de 5 milioane de angajaţi, dintre care aproximativ 40% câştigă salariul minim pe economie. Dacă reducerea CAS va fi implementată, atunci aceştia ar câştiga 127 de lei în plus, în fiecare lună. Dacă facem calculul pentru salariul mediu, atunci câştigul ar fi de puţin peste 300 de lei. 

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow