More

  Să devenim cea mai bună variantă a noastră!

  Binele este cel ce ne tentează și cel ce ne ghidează acțiunile în viața noastră. Ne dorim mai bine pentru noi, mai bine pentru cei la care ținem, mai bine pentru cei pe care îi cunoaștem sau nu-i cunoaștem.

  În același sens dorim ceva mai bun sau ne vedem mai buni. Binele este cel ce ne dă speranța într-o viață mai bună. Dar binele nu vine de la sine. Atunci cum facem?! De unde vine acest mai bine și mai bun?!
  Specialii de Pașcani își propun să devină o variantă mai bună a lor, strădania fiind una comună, o strădanie în care eforturile, dorința și profesionalismul vor un mod de a fi în a deveni, cu toții (elevi, părinți, voluntari, profesori, parteneri), variante mai bune a ceea ce suntem, să devenim asemeni acelor persoane care ne inspiră și pe care le admirăm zi de zi.

  Poate fi greu?! Poate fi ușor?! Nu știm. Știm că alegerile noastre sunt cele ce ne fac să devenim. Știm că în funcție de alegerile pe care le facem în fiecare moment putem fi mai buni, putem să-i facem pe cei din jurul nostru mai buni, putem schimba lumea noastră într-o lume mai bună, mai tolerantă, mai sigură, mai frumoasă. Nu poate fi așa de greu să alegem să zâmbim, să ne apreciem, să ne spunem cuvinte frumoase, să ne oferim unul altuia din experința noastră sau din ceea ce realizăm zi de zi.
  Câteodată alegerile pot fi foarte grele și drumul ales poate fi anevoios. De cele mai multe ori alegerile bune ne duc pe un drum plin de sacrificii și efort. Când ești singur pe un astfel de drum poți ajunge repede la capătul puterilor sau poți rătăci drumul.

  Specialii de Pașcani nu rămân singuri! Specialii de Pașcani aleg drumul cel bun pentru că au curajul să-l parcurgă, pentru că au puterea și determinarea necesare unui drum în care sacrificiul este joc și descoperire, unde efortul este susținut de încurajări, unde rezultatele se compun din puțin cu puțin, unde știm că puțin înseamnă mult.

  Suntem împreună pentru a ne învăța unul pe celălalt, profesor pe elev, elev pe părinte, părinte pe profesor, suntem împreună pentru a nu ne rătăci, pentru a ține drumul drept, pentru a ajunge la o variantă mai bună a noastră, a Specialilor de Pașcani: copii speciali, profesori speciali, părinți speciali, voluntari speciali, prieteni speciali.

  Cătălin Constantin Condrea – dir Scoala Speciala Pascani
  articol din revista „Special de Pașcani” numărul 13 din luna decembrie, anul 2019

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ONU spune că închiderea școlilor a dus la „catastrofa unei generații”: Poate submina decenii de progres

  Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marți că lumea se confruntă cu o „catastrofă generațională” din cauza închiderii școlilor pe fondul pandemiei...

  Care au fost ultimele medii de admitere la facultăţile Politehnicii

  Rezultatele admiterii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost făcute publice la finalul acestei săptămâni pentru toate cele 11 facultăţi ale...

  Admiterea la Iaşi: numărul de înscrişi, neaşteptat de mare. Record la trei universități

  O nouă zi de admitere a adus cifre impresionante pentru universităţile ieşene. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”...

  Opinii