-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

I.S.U. Iaşi recrutrează voluntari

I.S.U. Iaşi recrutrează voluntari

Dacă vrei să participi la acțiunile pompierilor, ai acum șansa să te înscrii pentru a fi unul dintre voluntarii ce îi recrutează în această perioadă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. Candidații care își depun dosarele până la jumătatea acestei luni vor lua parte la cursuri de instruire profesioniste și vor învăța de la noțiunile de bază ăn domeniul situațiilor de urgență până la cele de prim ajutor. Doritorii pot fi minori dar și pensionari.

Până pe data de 17 martie a.c. dacă vrei să fii voluntar pompieri îți poți depune dosarul la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. Se caută persoane pentru a fi instruite iar doritorii vor lua parte până la 720 de ore de voluntariat.

“Având în vedere interesul cetățenilor pentru  proiectul ”Salvator din pasiune”, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „M. G. Sturdza” al judeţului Iaşi, incepând cu data de 17 martie a.c, va începe un nou ciclu de pregătire destinat voluntarilor. Astfel, persoanele interesate vor participa la programe de instruire constând în: noțiuni de bază în domeniul situațiilor de urgență, cursuri de prim ajutor, cursuri de pregătire pentru intervenţia în situaţii de urgenţă (stingere incendii, căutare-salvare). După absolvirea cursurilor corespunzătoare şi efectuarea unui număr stabilit de ore de voluntariat (între 240 şi 720), voluntarii vor putea participa la intervenţii împreună cu echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi.„ a precizat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iași. 

Cei care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii – vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; – apt din punct de vedere medical; – să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie; – să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dacă te încadrezi în aceste condiții și vrei să faci acest pas, mai trebuie să-ți depui dosarul care trebuie să cuprindă următoarele –

cererea de înscriere (formularul poate fi descărcat de pe site-ul www.isujis.ro);

– certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

– copie după actul de identitate;

– aviz psihologic cu mențiunea „Apt pentru desfasurarea activitatilor de voluntariat”;

– act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;

– adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;

acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Detalii suplimentare referitoare la activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă www.igsu.ro sau al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza”al judeţului Iaşi –www.isujis.ro, precum şi la nr. de telefon: 0232.41.21.21.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...

Puşcărie pornind de la un cuvânt pe Facebook? O întâmplare incredibilă la Iaşi

Un tânăr era să-şi înceapă viaţa după gratii din...