-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

S-a încheiat „Bac“-ul la Iaşi. Când se vor termina şi emoţiile pentru cei 5.000 de elevi?

Primele rezultate vor fi făcute publice luni.

Aproape 5.000 de absolvenţi de liceu au susţinut ieri ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat la nivelul judeţului Iaşi. Astfel, dintre cei 5.127 de candidaţi înscrişi pentru această probă, au participat la examen 97,29%, 4.700 de candidaţi din promoţia curentă şi 288 din promoţiile anterioare. Nu au participat 139 de candidaţi, 80 din promoţia curentă şi 59 din promoţiile anilor anteriori.

La proba scrisă Limba şi literatura maternă, programată astăzi, 1 iulie, nu s-a înscris niciun absolvent de la nivelul judeţului Iaşi. În ceea ce priveşte proba desfăşurată ieri, cea la alegere a profilului şi specializării, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au menţionat că nu a existat nicio tentativă de fraudă şi nu a fost eliminat niciun candidat, la examenul de Bacalaureat din acest an, la nivelul judeţului, nefiind nicio astfel de tentativă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 5 iulie, până la ora 12.00, contestaţiile urmând să poată fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12-18. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, candidaţii trebuie să obţină, pe lângă recunoaşterea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, minimum 5 la fiecare probă scrisă şi minimum media 6 la probele scrise.

Cea de-a II-a sesiune de bacalaureat se va desfăşura începând cu 16 august, când va avea loc prima probă scrisă, cea la Limba română.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow