24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Românii vor pierde mai ușor dreptul la ajutor social dacă refuză să muncească

Cei care vor refuza un loc de muncă ori formarea profesională oferită prin agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă vor pierde imediat dreptul la ajutorul social, au decis deputații miercuri. Cei apți de muncă vor pierde dreptul și dacă se descoperă că ei sau alți membri ai familiei au obținut venituri din alte surse, iar refuzul de două ori al efectuării de muncă sezonieră în regim zilier va duce la aceeași consecință.

Dacă acum se ajunge la pierderea dreptului la ajutor social după trei refuzuri de a munci, deputații au acordat recent votul decisiv pentru pierderea acestui drept după ce beneficiarul refuză o singură dată un loc de muncă ori participarea la formare profesională. Modificarea va fi adusă prin Proiectul de Lege pentru modficarea şi completarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, după ce documentul e aprobat prin decret de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social„, scrie în proiectul care a trecut miercuri de deputați, față de formularea actuală din Legea venitului minim garantat, unde se prevede refuzul repetat de trei ori.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI